Utorak, 7 travnja, 2020

PLENKOVIĆ ZBOG ISTANBULSKE SPREMAN SRUŠIT VLADU: Zaprijetio ”Ja ću slagati liste i pola ovdje prisutnih neće biti na njima”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak navečer da će nastaviti s procesom ratifikacije Istanbulske konvencije, iako je nekoliko članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća imalo drugačiji stav.

“Ja sam rezimirao sljedeće korake, dakle nastavak procesa ratifikacije, veće senzibiliziranje javnosti za sadržaj, komunikacija s onim akterima u društvu koji očito imaju određene možemo reći ‘rezerve’ ili se protive ovom procesu i četvrto – definiranje interpretativne izjave. To su koraci koji slijede i koje su podržali apsolutno svi na kraju. Baš svi”, istaknuo je premijer Andrej Plenković nakon više od četiri sata sjednice Predsjedništva HDZ-a.

“Ne znam jeste li vi svjesni da ovime možete čak i srušiti Vladu. A ako će netko Vladu rušiti onda ću to biti ja. I nakon toga će se ići na nove parlamentarne izbore. A za njih ću ja slagati liste i može se dogoditi da pola ovdje prisutnih ne bude na njima”, rekao je navodno Plenković.

>>> PODRŽAVATE ISTANBULSKU KONVENCIJU? Više nećete, pročitajte što je neprihvatljivo

Kako navodi Jutarnji list dio članova se usprotivio ratifikaciji, osim Davora Ive Stiera koji je poslao pismo iz Argentine, protiv su bili u zamjenik predsjednika Milijan Brkić, potpredsjednica stranke Ivana Maletić, međunarodni tajnik Miro Kovač, karlovački HDZ-ovac Damir Jelić. Ističu da su ranije otvaranje rasprave o Konvenciji spominjali Tomislav Čuljak, Oleg Butković, Anton Kliman te ministar Goran Marić, koji je kazao kako je trebalo više razgovarati i s HBK.

Komentari

Komentari