Petak, 5 lipnja, 2020

Plenković: Očekujemo od Kineza da pošalju svoje poruke o Uljaniku

Na današnjoj sjednici raspravlja se i o prijedlogu zaključka o osiguranju dodatnih sredstava Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara, a Vlada će se očitovati i o amandmanima na prijedlog zakona o turističkoj pristojbi. Na početku sjednice premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor.

Prisjetio se velike tragedije u Borovu Selu, gdje se obilježava pogibija 12 hrvatskih policajaca. “Jedan od ključnih događaja na početku Domovinskog rata, samo nekoliko dana prije referenduma čime je zacrtan put hrvatskoj samostalnosti i neovisnosti”, rekao je Plenković, koji se osvrnuo i na obilježavanje 24. obljetnice akcije Bljesak, održane u srijedu.

Komentirao je i posjet kineskog izaslanstva iz tvrtke China Shipbuilding Industry Corporation, koji su ovoga tjedna boravili u Hrvatskoj.
“Oni su bili u Vladi, bili su na sastanku i ministar Horvat, Tolušić, Marić i ja. Vrlo otvoreno smo razgovarali o stanju brodogradilišta Uljanik i 3. maj. Oni su posjetili oba brodogradilišta, stekli cjelovit uvid u trenutno stanje, iskustvo, potencijal i očekujemo da nakon što naprave svoje analize pošalju svoje poruke što može biti njihov angažman. Sa strane Vlade učinili smo maksimalan napor”, rekao je Plenković.
Komentirao je i posjet ministrice vanjskih i europskih poslova, Marije Pejčinović Burić, Azerbajdžanu i Kazahstanu, gdje je otvoreno i hrvatsko veleposlanstvo.
“Mislim da je to sjajna poruka za taj dio svijeta, bitan investicijski i u smislu gospodarske suradnje”, rekao je Plenković. Hina
Komentari

Komentari