Srijeda, 8 travnja, 2020

PLENKOVIĆ NA DIJETI: Udebljao se zbog stresa pa je agrumima skinuo 18 kilograma 

U osvit nove godine premijer Andrej Plenković uspio je, baš kao i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, doslovno sa sebe skinuti golemi teret. Naočigled cijele nacije, u samo dva mjeseca izgubio je čak 18 kilograma.

Hrvatska je dvije godine pratila premijerovo nakupljanje kilograma. Ono je logična posljedica zastrašujuće razine stresa kojemu je, kao čelni čovjek izvršne vlasti, bio neprestano izložen, ali i čestih mijenjanja vremenskih zona.

– U svakoj stresnoj situaciji luči se kortizol. Mijenjanjem vremenskih zona mijenja se i vremenski ritam. Hormoni se luče u određenom vremenskom ritmu, a to se poremeti, pa se budite noću i morate jesti određene količine hrane – pojasnio je za RTL endokrinolog Miroslav Dumić. Nakon samo godinu dana na Markovu trgu Plenković je morao “preslagivati” Vladu. Preslagivanje znači mučno natezanje s koalicijskim partnerima, cjenkanje, ucjenjivanje, živiciranje, prikrivanje emocija… Vremena za sport i kretanje premijeri najčešće nemaju, sjede po cijele dane, sastanče – i jedu, najčešće kaloričnu hranu, ili pak miješaju ugljikohidrate, proteine i masnoće, što je pogubno po liniju.

Osim resetiranja Vlade, Plenković je morao resetirati i Agrokor, brodogradilišta, Petrokemiju i druge posrnule sustave, a suočio se s velikim otporima i kod izglasavanja Istanbulske konvencije te prihvaćanja Marakeškog sporazuma. Cijena teških napora je brzo bila vidljiva: na 193 centimetra visine, u drugoj godini mandata, natukao je 20 kilograma nove mase, što mu se vidjelo na licu, vratu i trbuhu.

O tome kako se nosi s tim, premijera je u emisiji otvoreno pitao Zoran Šprajc, pa je Plenković, neobično iskreno, priznao da ga to “žulja”. Kako je Andrej Plenković uspio skinuti čak 18 kilograma? U kabinetu šefa Vlade dugo su šutjeli kao zaliveni, no ipak smo uspjeli doznati najvažnije pojedinosti. Ključ tajne je zaprepašćujući – umjesto gaziranih sokova i drugih kaloričnih pića, Plenković je počeo uzimati voće koje odlično uspijeva u našoj zemlji.

– Premijer je samo promijenio režim prehrane. Ruča zdravo, a večera škrto. Izbacio je slatko i gazirana pića, a umjesto toga jede mandarine i klementine – rekao je za 24sata Marko Milić, glasnogovornik Vlade. Premda je već sad vitak, planira izgubiti još koji kilogram.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MNOGI HRVATI KOJI SU SE ISELILI NE ODJAVLJUJU BORAVIŠTE: Razlog? Iskorištavanje sustava u domovini
>>> OTKRIVEN MOTIV KRVOLOČNOG TROSTRUKOG UBOJSTVA? ‘Šokirani smo, tko je ovo mogao slutiti?!’
>>> NJEMAČKA: Mještanin pronašao 9-godišnjakinju kako uplašena i sama luta selom – otkrila što joj se dogodilo i šokirala i policiju
>>> HRANA KOJA OBNAVLJA PLUĆA PUŠAČA: ‘Postoji magični broj kad je riječ o preporučenoj količini’
Komentari

Komentari