Subota, 11 srpnja, 2020

PLENKOVIĆ U IZVEDBI POLITIČKOG SAMOUBOJSTVA: Na obljetnici osnutka HDZ članovi poručili ‘Istanbulska konvencija je protuprirodna!’

U subotu u Velikoj Gorici slavi se 28. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu.

Kako javlja N1, velikogorički HDZ-ovac Mirko Matić tijekom svečanosti je istupio protiv Istanbulske konvencije, uputivši pritom poruku predsjedniku stranke i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

>>> Ratifikacija Istanbulske konvencije gubitak je državnog suvereniteta RH!

Izjavio je da je Istanbulska konvencija ‘protuprirodna kao i slični zakoni’, a da je HDZ demokršćanska stranka, prenosi N1.

Okupljenima se potom obratio i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković koji se osvrnuo na Matićev komentar.

– Moramo voditi računa da niti jednom svojom izjavom ne dovodimo vladajuću koaliciju u pitanje. Prvo razum, onda srce – rekao je Jandroković.

>>> PODRŽAVATE ISTANBULSKU KONVENCIJU? Više nećete, pročitajte što je neprihvatljivo

Poslao je poruku i oporbi: – Kao politička alternativa nude se ljudi koji samo znaju tražiti stanke u Saboru i blebetati pet minuta.

Za govornicu je u konačnici izašao i sam premijer Plenković, koji je prvo napao SDP za čije je ranije lidere rekao da su svojom retorikom pridonosili podjelama u društvu.

– U vrijeme Tuđmana zbog politike pomirbe ostali smo bez suočavanja s prošlošću. Pročitajte dokument Vijeća, poručio je stranačkim kolegama.

>>> PLENKOVIĆ RAZBJESNIO HDZOVCE: Nazivaju ga izdajnikom i jugoudbaškim sinom

U svom se govoru dotaknuo i Istanbulske konvencije.

– Rasprava o Istanbulskoj konvenciji je dovela do ideološke rasprave. Taj dokument izrađivan je u vrijeme HDZ-ove Vlade i radili su ga naši stručnjaci. Dokument pomaže zaštiti od žena od nasilja, a brojevi nisu ohrabrujući, rekao je Plenković, a Matiću je poručio: – Kolega Matiću, pročitajte Istanbulsku konvenciju. Pozivam sve članove HDZ-a da postupe racionalno. To nije tema u koju idemo zbog oporbe i koalicijskih partnera već zaštite žena i tu sam sasvim jasan.

>>> PLENKOVIĆEV ‘PAKLENI PLAN’: Hasanbegović otkrio koja su 3 razloga zašto je premijer požurio ratifikaciju Istanbulske

Komentari

Komentari