Srijeda, 3 lipnja, 2020

Plenković brani Kuščevića: “Svjedočimo ‘bombardiranju’ ministara”

Premijer je ‘dosta dugo razgovarao s ministrom Kuščevićem’, vezano uz aferu s nekretninama koja puni medijske stupce. ‘To je propust’, rekao je.

‘Nije me strah ničega’, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje je li je strah da si šteti odugovlačenjem isticanja kandidature.

Predsjednica je tom prilikom još jednom čestitala građanima Dan državnosti rekavši kako taj dan nije ni trebalo pomicati na današnji datum, već da je trebao ostati 30. svibnja.

I premijer Plenković čestitao je Dan državnosti. I on smatra da je bilo pogrešno mijenjati državne blagdane, jer se ‘većina hrvatskoga naroda identificirala s 30. svibnja’. Podsjetio je pritom i na uspjehe koje je Hrvatska postigla, podsjetio je na dobre gospodarske rezultate, na povećane plaće, najavio je novo povećanje minimalnih plaća…

‘Prošao sam s Kuščevićem papir po papir’

Odgovarajući na pitanja novinara N1 o tome je li razgovarao s ministrom Kuščevićem, i posljednjoj aferi kojoj je u središtu, te hoće li doći do njegove ostavke, premijer kaže:

“Dosta dugo smo razgovarali. Ono što je na kraju, kad se sve pročita, medijske napise, tekstove i njegove argumente… cijeli krimen se svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar. Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir… To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet”, kaže Plenković.

“To je slijed rekao bih dobro usmjerenih napada na ministre. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre… U zadnjih 5 mjeseci imali smo ‘bombardiranje’ ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića… On je sada deseti, jubilarni”, rekao je premijer.

Otkud novinarima informacije?

“Uvijek postoje sufleri, i, naravno, dobar novinarski rad, no sufleri su dosta bitni, s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja”, kaže premijer govoreći o tome otkud toliki interes medija za afere ministara, kojih u aktualnoj Vladi ne fali.

Na pitanja o predsjedničkim izborima premijer je jasno rekao da je kandidatkinja HDZ-a aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi N1

“HDZ ima svoju kandidatkinju, predsjednicu Republike. Ovo je demokratska država, svi se mogu kandidatirati, a pobjedit će Kolinda Grabar-Kitarović”, poručio je premijer.

Što se tiče pisanja Politica prema kojemu su hrvatski premijer i predsjednica kandidati za visoke dužnosti u EK, Plenković je rekao: “Neka pišu, to je dobro za Hrvatsku.”

Komentari

Komentari