Srijeda, 27 svibnja, 2020

PLENKOVIĆ: BiH želim sve najbolje, ali Pelješki most se gradi na teritoriji Hrvatske

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da želi sve najbolje BiH, ali da se Pelješki most gradi na teritoriji Hrvatske, za koju je to strateški projekat koji financira EU.

“Predočili smo svu našu argumentaciju koja se odnosi na dijalog sa BiH u proteklih desetak, 12 godina. Europska komisija je, kada je sve to proučila, odlučila da sufinancira Pelješki most”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu, prenosi Srna.

On je naveo da će Hrvatska odgovoriti na pisma dijela vlasti BiH u vezi sa početkom gradnje Pelješkog mosta, kao što je odgovorila i na prošlogodišnja pisma predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevande.

“Želim BiH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stubova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta”, dodao je Plenković.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić uputio je pismo Plenkoviću u kojem se traži da Hrvatska obustavi gradnju Pelješkog mosta dok ne bude riješeno pitanje granice na moru između dvije zemlje. No, već sutradan pismo Plenkoviću uputio je i njegov zamjenik Vjekoslav Bevanda, koji je naveo da Zvizdićevo pismo ne odražava stav Vijeća ministara./HMS/

Komentari

Komentari