Utorak, 14 srpnja, 2020

PANIKA U SDPU: Jovanović moli članove da ne napuštaju stranku

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u utorak je, reagirajući na istupanje Bojana Glavaševića iz stranke, pozvao SDP-ovce da, unatoč “nesposobnom SDP-ovu vodstvu”, ne napuštaju ideju socijaldemokracije i stranku radi “nekakve mostovske demagogije”.

“Moja poruka i Glavaševiću i svima kojima je stalo do SDP-a i socijaldemokracije je – ostani i bori se u SDP-u, za SDP i za Hrvatsku”, poručuje Jovanović u priopćenju nakon što je Bojan Glavašević u ponedjeljak objavio da napušta SDP.

U oproštajnom pismu dojučerašnji SDP-ov član Predsjedništva i saborski zastupnik Bojan Glavašević objasnio je da izlazi iz SDP-a koji je napustio svoju političku ideju i koncept, za što najviše krivi predsjednika stranke Davora Bernardića i one koji ga podržavaju.

Jovanović se slaže s Glavaševićevom ocjenom da stranku potresa kriza, koju je izazvalo “nesposobno vodstvo i šaka jada foteljaša i klimavaca okupljena oko Bernardića”, te ističe kako stranka nikad nije bila u težoj situaciji u proteklih 28 godina koliko je on član SDP-a.

“Rejting koji tone i nije najveći problem, nego rezignacija koja je zahvatilo članstvo i simpatizere, te spoznaja da ovakav trend vodi u političku beznačajnost. Odlasci iz SDP-a taj trend mogu samo ubrzati”, ustvrdio je Jovanović.

No, njegova poruka članovima stranke je da “pravi SDP-ovci neće pobjeći iz SDP-a i prodavati nekakvu mostovsku demagogiju o okupljanju izvan SDP-a”.

Za gubitak identiteta i vjerodostojnosti SDP-a Jovanović proziva predsjednika stranke Davora Bernardića, kao i njegove savjetnike Sinišu Jagodića i Davorka Vidovića, Predsjedništvo SDP-a i Glavni odbor, a rješenje problema vidi u hitnim unutarstranačkim izborima.

“To je jedini put, jer kad postoji problem taj problem ne mogu rješavati ljudi koji su problem stvorili”, poručuje Jovanović. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> ŠTO SE SPREMA? BiH u strahu od nereda u tzv. Republici Srpskoj

>>> DRAMA U SRBIJI: Dačić – pred povijesnom smo odlukom o rješenju kosovskog pitanja

>>> ZUBAK: Da nije bilo Herceg Bosne, Hrvati ne bi u BiH danas bili politički subjekt

Komentari

Komentari