fbpx
Četvrtak, listopad 24, 2019

OTKRIVENI ŠOKANTAN PODATAK, POLICIJA RAZORUŽALA DODIKOVU PRATNJU: U Hrvatsku nenajavljeno ušao naoružan kao mafijaš

Predsjednik takozvane Republike Srpske, entiteta u BiH, Milorad Dodik, koji je ovoga tjedna nenajavljeno došao u Hrvatsku, kako bi, prema medijskim navodima, posjetio manastir Srpske pravoslavne crkve u Donjem Budačkom, u Karlovačkoj županiji, izjavio je kako mu nije potrebna oružana pratnja tokom posjeta Hrvatskoj te da nije tražio policijsko osiguranje poručujući da jednoga dana želi putovati direktno kroz Srbiju.

No njegov je navod demantiralo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, navodeći da se Dodik kroz Hrvatsku kretao uz naoružanu pratnju.

Ministarstvo je također priopćilo kako je Dodik potvrdio da ga je tijekom putovanja po Hrvatskoj prije godinu dana, 15.2.2017., presrela i zaustavila hrvatska policija zbog nedozvoljene brzine od 200 km/h

>>> Presretač hrvatske prometne policije zaustavio je Dodika iz tzv. RS i papreno naplatio

Ministarstvo vanjskih poslova BiH: Zatraženo je od Hrvatske da se za Dodikov odlazak osigura nesmetan prijelaz na granici, te je najavljeno da njegova pratnja putuje naoružana“

„Povodom današnjih izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u kojima priopćava da mu, za razliku od člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka, ne treba zaštita policije kad je na teritoriju Republike Hrvatske, da nije tražio policijsko osiguranje i da njegova pratnja ne putuje naoružana, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je dužno informirati javnost da to nije točno, odnosno da predsjednik Republike Srpske u današnjim izjavama nije govorio istinu.“ navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

“Ured predsjednika Republike Srpske je dana 12.2.2018. godine uputio dopis Ministarstvu vanjskih poslova BiH, posredstvom kojeg je od institucija Republike Hrvatske zatraženo da se za putovanje predsjednika Republike Srpske, planirano za dan 14.2.2018. godine, na jednom od graničnih prelaza s Republikom Hrvatskom “osigura nesmetan prijelaz, te ophodnja policije i policijska pratnja s eskortom”. U istom dopisu je navedeno da pratnja predsjednika Republike Srpske putuje naoružana, s precizno navedenim serijskim brojevima oružja, kao i točnom količinom pratećeg streljiva. Ministarstvo vanjskih poslova BiH ove podatke neće objaviti iz sigurnosnih razloga” – dodaje se u priopćenju.

“Ministarstvo vanjskih poslova BiH je dopis istog dana uputilo veleposlanstvu BiH u Zagrebu, uz instrukciju da isti odmah bude proslijeđen nadležnim institucijama Republike Hrvatske, što je blagovremeno i učinjeno. Ministarstvo vanjskih poslova BiH u ovom trenutku ne raspolaže informacijama je li molbi predsjednika Republike Srpske udovoljeno i na koji način su institucije Republike Hrvatske bile uključene u realizaciju spomenutog putovanja.

Također, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je potvrdio da je tijekom drugog putovanja kroz Republiku Hrvatsku, 15.2.2017. godine, službeno vozilo u kojem se on nalazio presretnuto od strane Policije Republike Hrvatske, zbog toga što se kretalo nedozvoljenom brzinom od 200 km/h, te da je zbog toga na licu mjesta plaćena kazna predviđena za takve prekršaje. Tim povodom, Ministarstvo vanjskih poslova BiH poziva sve državljane BiH da se, kada upravljaju motornim vozilima u drugim zemljama, pridržavaju važećih propisa, te da ne ugrožavaju živote i imovinu drugih osoba” – navodi se u priopćenju Press-službe Ministarstva vanjskih poslova BiH, a prenosi Poskok.info.

Komentari

Komentari