Otkriven uzrok požara u prodajnom centru ‘Elgrad’: neugašeni opušak

Materijalna šteta se procjenjuje na više milijuna kuna.

Izvor: Facebook/Vatrogasci su naši heroji

Veliki požar u prodajnom centru Elgrad u Rijeci izazvao je 35-godišnjak, ispraznivši pepeljaru s neugašenim opušcima u plastičnu vreću za otpad i napustivši bez provjere skladišni prostor pa ga je policija u ponedjeljak privela i predala pritvorskom nadzorniku, a ujedno je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Očevidom sve utvrđeno

Kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom provedeno je usporedno s očevidom koji je proveden na požarištu.

Očevid je počeo oko 15 sati u nedjelju a nastavljen je u ponedjeljak ujutro u suradnji policijskih službenika PU primorsko-goranske i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ iz Zagreba te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Povezani članak:

(FOTO)(VIDEO) Noćas izbio veliki požar u prostorima tvrtke Elgrad u Rijeci

Uzrok: ljudski faktor

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara “ljudska radnja”, a izgorjelo je pet hangara skladišnog i proizvodnog prostora tvrtke Elgrad, potom obližnja skladišta druge tvrtke i autopraonica. Materijalna šteta se procjenjuje na više milijuna kuna.

Uhićenog 35-godišnjaka se sumnjiči da je 16. veljače oko 21 sat bacio neugašene opuške u plastičnu vreću, koja se potom zapalila, a vatra se brzo proširila s obzirom na to da je prostor bio pun drvnog materijala jer se tvrtka Elgrad bavi kofenkcioniranjem ploča od iverice te proizvodnjom i prodajom namještaja.

Prijeti li mu zatvor?

Tereti ga se za “teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, povezano s kažnjivim djelom dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom”.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.