Osuđen HDZ-ov načelnik koji je krao humanitarnu i od općine, ali tu je i njegov sin…

Podijeli

Nekadašnji HDZ – ov načelnik Lobora Andrija Smetiško mora u zatvor na 10 mjeseci. Nepravomoćna je to Odluka Županijskog suda u Zagrebu donesena ovih dana. Smetiško je naime, osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca, a od toga 10 mjeseci mora provesti u zatvoru.

Bivši načelnik Lobora optužen je za malverzacije općinskim novcem, ali i malverzacije novcem humanitarne udruge ‘Pomoć u kući’. Prema presudi sav novac mora vratiti. Radi se o nešto više od 56. 700 kuna koje mora vratiti Općini dok 309. 300 kuna mora uplatiti u državni proračun. Toliki je iznos, naime, uzeo s računa humanitarne udruge.

Smetiško će dobiti rok u kojem novac mora vratiti, a ako to ne učini, uvjetna kazna će mu se opozvati.Podjestimo, USKOK je istragu protiv Smetiška pokrenuo 2016. godine, a teretilo ga se da je nedjela počino od 19. siječnja 2009. do 31. svibnja 2013. odnosno u mandatu načelnika.

Osim Andrije Smetiška, javnosti je poznat i njegov sin Miroslav. On je u kampanji 2013. godine trgao plakate suparničkog kandidata za načelnika te mu, prema riječima tog istog kandidata, i fizički prijetio. Danas je Miroslav Smetiško bliski suradnik aktualnog premijer Andreja Plenkovića.

Komentari

Najnovije