Utorak, 20 listopada, 2020

OPET PROBIJENA ISTRAGA: Znao da ga čeka presuda, pa pobjegao – nestao osumnjičeni za zločin u Podstrani

Na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba splitska je policija u nedjelju objavila da se od 15. listopada traga za R. Š. (28) iz Splita, a koji je nepravomoćno osuđena 4,5 godine zatvora zbog ozljeđivanja djevojke na “tulumu strave” u Podstrani.

On se u četvrtak udaljio iz stana svojih roditelja u Doverskoj ulici, a policija poziva građane koji imaju bilo kakva saznanja o njemu da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected], poručila je splitska policija.

Prema medijskim navodima, ovaj nestanak se dogodio nekoliko dana prije sjednice Vrhovnog suda na kojoj će se raspravljati hoće li nepravomoćna presuda mladiću od četiri i pol godine zatvore biti potvrđena.

Mladić je javnosti postao poznat prije osam godina kao glavni protagonist “tuluma iz pakla”, u kojem je u Podstrani kod Splita teško stradala 20-godišnja djevojka koja je u splitsku bolnicu dovedena u teškom stanju, ali su je liječnici spasili nakon višesatne operacije.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo je mladića za spolni odnošaj bez pristanka i ubojstvo u pokušaju svoje vršnjakinje, a u studenom 2016. godine Županijski sud u Splitu izrekao mu je nepravomoćna presuda od četiri i pol godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda s trajnom posljedicom i spolnog odnosa bez pristanka.

Nesvakidašnji zločin dogodio se na zabavi u kući u Podstrani 16. studenog 2012. kada je djevojka u kritičnom stanju dovedena u KBC Split, a liječnici su utvrdili da je zbog teških ozljeda vagine i debelog crijeva izgubila puno krvi. Operacija je trajala nekoliko sati, a nakon nje imala je još nekoliko operacijskih zahvata. Djevojka je preživjela, no ozljede su ostavile trajne posljedice.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> ROĐAK POKOJNOG DANIJELA: Bezuk nije počinio samoubojstvo!? ”Bježao je pred ljutitim policajcima…”
>>> NASTAVLJA SE HUŠKANJE: Sanader odgovorio, Škoro nikada nije demantirao da je četnički zet
>>> JAVIO SE RANJENI POLICAJAC: Emotivnim komentarom prozvao medije, prestanite se napajati tragedijom
>>> DOŽIVIO JE TRAGEDIJU: Tko je muškarac koji je prijetio Plenkoviću, susjedi tvrde da je bezopasan
Komentari

Komentari