Srijeda, 3 lipnja, 2020

Oliver Dragojević dokazao da je borac: Ne odustajem od pisme 

Repertoar koji dalmatinska legenda priprema začinit će i nastupi njegovih kolega jer, tvrde Oliverovi suradnici, teško može iznijeti 15-ak pjesama na svojim plećima

Koncert u Areni ide dalje, sasvim sigurno. Imamo i probe. No točno je da u Frankfurt na ‘Hrvatsku noć’ ne idem, rekao nam je Oliver Dragojević (69), koji će 15. prosinca s gostima održati veliki koncert u Areni u rodnom Splitu.

Obožavatelji su se zabrinuli za pjevačevo zdravstveno stanje čim je Oliver otkazao nastup u Frankfurtu. Kako doznajemo, Dragojević se u ovoj fazi borbe s tumorom jako umara, a putovanje u Njemačku dodatno bi utjecalo na njegovo zdravlje. No nastup u Splitu nije mu, tvrdi, nikakav problem, prenosi 24sata

Oliver štedi energiju

Dalmatinskom pjevaču krajem ljeta dijagnosticiran je karcinom pluća. Njegova neprekidna borba s opakom bolešću od tada ne prestaje, no bard, čini se, ipak ne odustaje niti od nastupa i bavljenja svojim životnim pozivom – glazbom.

Između kemoterapija, čestih odlazaka u bolnicu te pokušaja zdravog i neometanog života, Oliver pronalazi vremena i snage za obožavatelje koji s nestrpljenjem iščekuju nastup legendarnog pjevača.

Velika podrška obožavatelja

Repertoar koji dalmatinska legenda priprema začinit će i nastupi njegovih kolega jer, tvrde Oliverovi suradnici, teško može iznijeti 15-ak pjesama na svojim plećima. Nakon nekoliko tura kemoterapija Oliver je nedavno s kolegama Gibonnijem, Tedijem Spalatom i Marijanom Banom u HNK Split nastupio na koncertu posvećenom 50. obljetnici humanitarnog rada Županijske lige protiv raka. Publika se raznježila čim je Oliver stupio na pozornicu i zapjevao, a gromoglasan aplauz prolomio se dvoranom kad je usred svirke skinuo kapu i pokazao kako je izgubio kosu.

– Ako mi je ikad trebala pomoć, onda je to večeras. S vama će to biti puno lakše – rekao je Oliver, koji se tad borio i s infekcijom uha.

– Naravno da ću ići na koncert, ipak je Oliver Dragojević uz Hajduka najveća veličina ovoga grada. Poželio bih mu i da svake godine napravi koncert, i to na Poljudu. Smeta me i što mu Grad Split nije ustupio Poljud, kako bi se svi koji žele mogli doći pokloniti velikanu – rekao nam je glazbeni menadžer i Oliverov prijatelj Ivica Bubalo.

U svojim najtežim danima Oliver pokazuje strpljenje, ali i moli da ga se ne gnjavi previše.

– Neke stvari su ipak previše osobne. Liječim se i svima se zahvaljujem na brizi, no ono što mi sad treba je mir – rekao nam je pjevač. I njegovi najbliži prijatelji otkrivaju nam kako vrlo malo glazbenika zove Olivera i pita ga za zdravlje. Najčešće je to samo jedna osoba “iz društva” koja Dragojeviću potom prenosi želje, pozdrave i ostalo, prenosi 24sata

No svi ga se sjete na vlastitim gažama, poput Gibonnija (49), koji je bio posebno emotivan kad je pjevao njihov duet “Sreća” na svojem nedavnom koncertu u Zagrebu.

– Sa mnom nije moj brat, to me boli – rekao je tad Gibo, a publika je pjevala s njim u glas.

Komentari

Komentari