Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

Odvjetnik Karačić: “Moje ime je Davorin i ja sam nenormalan”

Davorin Karačić, javnosti poznat kao odvjetnik Marka Perkovića Thompsona, koji je uspio legalizirati pozdrav “Za dom spremni”, odnosno dobiti proces u kom je Thompson bio tužen zbog tog uzvika, ali i kao zastupnik Neovisnih za Hrvatsku (NHR) u zagrebačkoj gradskoj skupštini, ostavio je i više nego zanimljiv status na Facebooku, kojeg prenosimo:

“Moje ime je Davorin i ja sam…..nenormalan.

Ispada da sam cijeli život bio u zabludi. Uredno sam završio osnovnu i srednju školu te kasnije fakultet.

Tijekom studija sam otišao odslužiti vojni rok, smatrajući da je to ispravnije nego se izvlačiti na prigovor savjesti radi služnje civilnog vojnog roka.

Radim, trudim se pomoći ljudima.

Oženjen sam, imam dijete i psa.

Nekad se zateknem s punim džepovima raznoraznih papirića koje uredno pohranjujem u džepove ukoliko u blizine nema koša za smeće. Redovito počistim kenju za svojim psom, u prilikama kad mene zapadne da ga prošetam. Redovito plaćam svoje obveze državi.

Tramvajem se više ne vozim ali dok am se vozio uglavnom sam stajao, jer bi se ionako kad tad morao dignuti obzirom na povećan broj starijih osoba.

Mislim, nisam morao ali ipak jesam

Vjernik sam i odlazim u crkvu jer mi grešnici, jedino tamo imamo lijek za dušu.

Ali, nisam normalan- Očito nisam jer ne namjeravam glasovati za Kizu the draft dodgera na predstojećim predsjedničkim izborima. I to me za određenu ekipu obilježava kao nenormalnoga.

Smatram da prije nije bilo bolje, da je jugoslavija bila totalitaristička država u kojoj je država masovno kršila ljudska prava. Osamostaljenje Hrvatske ne smatram secesijom, niti Oluju zločinom kao ni zločinačkog kumrovačkog bravca, najvećim sinom.

Ne smatram da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, naprotiv smatram da je jedini razlog zašto BiH postoji a muslimani nisu pretvoreni tek u historijski podatak upravo radi pomoći Hrvatske.

Nemam neke nostalgije niti lijepe misli o NDH ali nikako ne smatram izraz hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su najčešće iskazivali dragovoljci HOS-a kao išta sporno i zločinačko.

Ne nazivam vjernike katolibanima a nisam sklon masovnim beskriterijskim migracijama.
Ne smatram posljednjim dosegom napretka i demokracije omogućavanjem istospolnim parovima da im se dodijele djeca a ne naslikavam se s osobama koji javno poručuju da Crkva dabogda crkne, s čudnim frizurama, povodcem u nosu, ispirsane ko fasade zgrada u Vukovaru.

I mislim da me takvi upravo zato nazivaju nenormalnim.

Komentari

Komentari