Nedjelja, 5 srpnja, 2020

ODREKLA SE PREDSJEDNICE: Učiteljica ‘oprala’ Kolindu: Otplesala je svoje! Sve je manje onih koji glasaju za HDZ bez obzira na sve

Ankica Benček, zanimljivom analizom progovorila je o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za koju drži da je otplesala mandat.

PLESALA     JE    JEDAN     MANDAT

Nije li politika zapravo samo vještina da se laže u pravi čas.
Voltaire

Nemam staklenu kuglu i nisam nikav ekspert, ali sam od prve vidjela i procijenila da aktualna predsjednica nije dorasla toj funkciji, niti poslovima, zadacima i ciljevima koji proizlaze iz te funkcije po Ustavu. Bez obzira na broj, obrazovanje, sposobnosti i vještine svakog pojedinog savjetnika i svih njih zajedno, nekompetna osoba,osoba bez jasnih, čvrstih, vjerodostojnih stavova, bez  elementarnih općih i stručnih znanja, bez vještina upravljanja, sklona povodljivosti, druženju s opskurnim likovima,  estradizaciji funkcije, miješanju u tuđe domene ovlasti i poslove, sklona jeftinom populizmu, površnosti, nekonzistenciji, nekonvencionalnom ponašanju, arivizmu, prekrajanju povijesti, oportunizmu, fake news-ima, deep fakes, nepoštivanju Ustava i zakona, prevrtljivosti, elitizmu, militarizmu, uvlačenju, dodvoravanju, sluganstvu  svjetskim moćnicima, osveti, pokazivanju moći, sprezi s osobama upitnog morala, ….opterećena osobnim izgledom, modom, frizurama, šminkom, cipelama, umjetnim trepavicama, (dane ulazim dalje i dublje), “letenjem u nebo”, filozofijom: I am first,   ne zna, ne može i ne bi smjela raditi posao na koji je postavljena, uz vrlo upitne izborne rezultate, pri kojima joj je čak i vojvoda Šešelj pripomagao.

Od arogantne ratnice, žene koja je grmila s govornica diljem Lijepe naše, prijetila lupanjem šakompo stolu, nadzorom  nad institucijama i vladom,  korekcijom svega što ne valja, predstavljala se  pustim nerealnim obećanjima, slikanjem pod ustaškim zastavama, gromko pjevala budnice i Thompsona, družila se s likovima u crnim odorama, podržavala “šatoraše,  uhljebljivala podobne, za koje sad govori da su je krivo savjetovali, otpuštala one koji je nisu htjeli slušati i raditi po njenim izmišljenim pravilima, čergarila sa cijelo svitom uzduž i poprijeko  Lijepe naše, bančila s lokalnim šerifima, koristila djecu za podizanje rejtinga, milovala krave, konje, devu, … postala umiljato janje, koje bi više majki sisalo. To je možda dosad upalilo, pogovo kod onih koji , bez obzira na sve uvijek glasaju za Franju i za HDZ. Takvih je sve manje. Neki su otišli prirodnim putem, dok su drugi uvidjeli s kim imaju posla. Velika domoljupka, vjernica, građanka i Hrvatica ne zna što je poklić ZDS, ali ga spretno koristi po trenutnoj potrebi, baš kao i branitelje, ratne udovice i djecu poginulih branitelja. Ne poštuje ona ništa što je sveto i nedodirljivo.  Želi nas amerikanizirati, pa uvodi takve inovacije, poput onog doručka kod jednog ekstremnog biskupa. Nezino obrazovanje i odgoj u Americi pokazuje i dokazuje njezin veliki militarizam, koji ističe u svakoj prilici, u maskirnoj uniformi, ili gazeći strojevim korakom, uz Vučića, u kaputu što sliči na  maršalski šinjel s pleterom, poput generalskih (maršalskih) epoleta.

Podaruje nam uvježbane osmijehe po brojevima, bez topline, a kamoli sjaja u očima. Njezina neverbalna komunikacija pokazuje bijes, prijezir, nadmoć i odmaknutost od onih kojima se obraća.

Trčanje za Trumpom, ulizivanje Putinu, šetnje s Erdoganom, uvlačenje Orbanu,  putešestvije po Bosni, tobožnje pomaganje pri državnom ustrojstvu, učlanjenju u NATO i EU, sve je to, ispod nivoa jednog državnika, zapravo sve je za osobnu promidžbu, baš kao i oni performansi u Rusiji s nogometašima i izbornikom reprezentacije.

U najmanju ruku to je  primitivno, namješteno, nekulturno, nedržavnički, balkanski, “domoljubno”, etički upitno, …pomalo sramotno.

Veseliti se može  drugačije, prirodno, kulturno  i protokolarno u isto vrijeme, bez skretanja sve pozornosti na sebe, poput Lepe Brene i ostalih cajki, s brdovitog Balkana.

Moglo bi se još puno toga napisati, ali ne bi bilo korektno, pogotovo jer se radi o ženi, majci, vjernici, Hrvatici i građanki.

Postoje svjedoci vremena koji pamte  i sjećaju se puno, toga od dolaska KGK u Ministarstvo znanosti, prelaska u Ministarstvo vanjskih poslova, svih zadzuženja, druženja, doma i vani, baš kao i izvještavanja ispred Bijele kuće i opravdavanja zašto je tamo u vrijeme interregnuma. Kaj god!  Nismo toliko blesavi da nas baš svatko uvijek može žedne preko vode prevesti.

Kad netko za sobom svugdje ostavlja ne baš dobar trag, koji pomalo smrdi, onda  to ne nestaje, već su kumulira, te jednom dođe do implozije i eksplozije istovremeno, na istom mjestu. Posljedice su katastrofalne i nemjerljive. Tada nikakva osobna preobrazba, preokret, niti dijagonalno suprotno političko opredjeljenje ne pomaže, pogotovo kad su ti iza leđa “neprijatelji”, koji se prave prijateljima.

Vrč ide na vodu dok se ne razbije. Ovaj vrč je odavno napuknut. Voda iz njega curi. Pitanje je dana kada će vrć do kraja puknuti, razbiti se u komadiće, koji se više  nikakvim ljepilom neće moći polijepiti.

Zakoni Prirpde su spontano i sukcesivno prenesini u Društvo.  Svi procesi imaju svoj sinusoidni karakter, baš kao i životni put svakoga od nas. Sinusoida se ne može pretvoriti u pravac. Kad smo na vrhu, u maksimumu, ne mislimo i  ne nadamo se da ćemo jednog dana doći na točku minimuma. S pozicije moći si umišljamo da smo Bogom dani vladati, upravljati, svašta obećavati, svakog iskorištavati, lagati, varati, pretvarati se, nagrađivati one koji su nas  do maksimuma doveli, misleći, kako se može dalje, više i šire. Međutim, nekakva karma i ravnoteža postoje. Ta se ravnoteža uvijek uspostavi, ili po Prirodi ili po Bogu, kojeg se besramno koristi, za pokazivanje  i stvaranje osobnog brenda i prezentiranje  image velikog vjernika i dobrog čovjeka.

“Domoljublje se živi.” rekla je naša istaknuta eurozastupnica gospođa Marijana Petir. To je prava i jedina istina. Isto tako i vjera se živi, a ne propovijeda, makar to bilo u Crkvi s propovjedaonice. To danas niti papa Franjo ne radi.

S narodom se ne valja igrati, pogotovo ne kojekave  “igre bez grnica”. Narod se ne smije lagati, varati, niti obmanjivati,niti iskorištavati, te se u njega kleti. To je blasfemija. Narod šuti i trpi,  ali će odraditi svoje kad  za to dođe vrijeme, čime će platiti za sve zlo i poneko dobro, svakome prema osobnim zaslugama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Pogledajte čime je Dinamo oduševio UEFA-u!
>>> RAZMAŽENA ZVIJEZDA BAVARACA POSRAMILA NIKU KOVAČA: Ovaj potez sigurno mu je zapečatio karijeru u Bayernu
>>> Nikola Kovačević: MOL uopće nije vlasnik INA-e – tko je zapravo kupac INA-e?
>>> ZANIMA VAS KOLIKO KOŠTA ŽIVOT U NJEMAČKOJ: Evo, ovaj čovjek vam je sve izračunao, da ne bi bilo iznenađenja
Komentari

Komentari