Nedjelja, 31 svibnja, 2020

Niti jedna Konzumova trgovina neće raditi 31. ožujka

Zbog složenosti postupka prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće Konzum plus d.o.o. koje počinje s radom 1. travnja, sve će Konzumove prodavaonice biti zatvorene dan ranije, u nedjelju 31. ožujka, priopćili su iz Konzuma.

Podsjetimo, Konzum plus bit će zrcalna kompanija trenutačnog Konzuma koja će nastati u okviru nagodbe vjerovnika Agrokor Grupe, a djelovat će kao dio Fortenova grupe, krovne kompanije koja će s operativnim radom također započeti 1. travnja ove godine. Na čelu Konzum plusa d.o.o. ostat će Slavko Ledić kao predsjednik uprave, uz članove uprave Zorana Mitreskog i Uroša Kalinića.

Zbog promjene pravnog subjekta svi će zaposlenici potpisati Obavijest o prijenosu Ugovora o radu na novog poslodavca i time zadržati sva prava koja su imali do sada. Od početka godine, podsjetimo, Konzum je uz podršku STH povećao i primanja gotovo 10.000 zaposlenika u neto iznosu od 350 kuna, a isplaćivat će se trajno, kao dodatak uz mjesečnu plaću.

Konzum plus d.o.o. će zadržati izgrađene odnose s poslovnim partnerima, a preuzima i odgovornost za kvalitetu svih proizvoda koje je na tržište stavio Konzum d.d. Kupcima se i dalje jamči najviša razina kvalitete asortimana i usluga te poslovanje u skladu s najvišim standardima. Konzumov logotip i ostali vizualni elementi po kojima je do sad bio prepoznatljiv ostaju isti, a sve informacije o novom poduzeću, proizvodima i novitetima i dalje će se moći pronaći na stranici www.konzum.hr.

Druga članica Fortenova grupe, Projektgradnja, jučer je pak potpisala ugovor s tvrtkom Pevec o izgradnji prodajnog centra u Vukovaru vrijednog 35 milijuna kuna. Otvorenje je predviđeno za 1. listopada, a u centru će posao naći 50 Vukovaraca.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SAD JE STVARNO PRETJERALA: Je li premijerka Novog Zelanda u borbi protiv mržnje otišla u drugu krajnost?
>>> DETALJ KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Čak i ako izgube sve preostale utakmice u kvalifikacijama, Vatreni mogu na EURO
>>> IZNENADITI ĆE TE SE? Plenković odgovorio što se dogovorio s Pupovcem, ostaje li dio vladajuće većine?
>>> Ovo su simptomi raka debelog crijeva – ne ignorirajte ih čak i ako ste mladi
Komentari

Komentari