NELJUDSKI UVJETI: Maturantica pisala esej 2,5 sati pod maskom i bez klime i kolabirala

Podijeli

Jednoj učenici danas je pozlilo u Makarskoj dok je pisala esej iz hrvatskog jezika na državnoj maturi. Maturanticu je odvezla Hitna pomoć, a do incidenta je došlo u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića.

Djevojka je, doznaje Makarska Danas, pisala esej iz hrvatskog jezika koji traje 2 sata i 40 minuta, te je u jednom trenutku kolabirala.

Pozvali su koordinatoricu i dali učenici vode, nakon čega su je išli otpratiti do WC-a, međutim, u jednom su joj trenutku otkazale noge te je izgubila svijest.

Djevojci je pružena pomoć u ambulanti Hitne pomoći gdje je dobila infuziju nakon čega je upućena doma.

Slabost i nesvjestice uslijed ovakvih nesnosnih vrućina kakvima svjedočimo posljednjih dana nije nešto neuobičajeno za timove Hitne pomoći.

Međutim, situacija bi sasvim sigurno bila podnošljivija da je učionica u kojoj je pozlilo maturantici bila klimatizirana. Nažalost, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića ima samo neke klimatizirane učionice.

Kada temperaturama do 40 stupnjeva Celzijevih dodamo činjenicu da nema klime, i da učenici cijelo vrijeme moraju nositi masku, te biti propisno odjeveni što podrazumijeva zabranu nošenja kratkih hlača, ne treba čuditi da se dogode i ovakve situacije.

Makarska Danas piše da ova srednja škola donedavno nije imala ni e-Dnevnik, a zavjese su u više navrata šili roditelji.

 

Komentari

Najnovije