Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

NEĆETE VJEROVATI ŠTO JE IZAZVALO UZBUNU na Bregani! Ne, nije se radilo o bombi!

Podijeli

Najveći granični prijelaz između Hrvatske i Slovenije nije bio zatvoren zbog eksploziva, potvrdila je u petak slovenska policija, a mediji prenose da je uzbunu izazvao štimer za klavir u prtljazi ruskog državljanina koji su policajci zamijenili za eksplozivnu napravu.

Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je u petak prijepodne dva sata bio zatvoren za promet u oba pravca.

Lažni alarm izazvao je kovčeg u kojem je policija skeniranjem otkrila “elektronsku napravu s izvorom struje”, no nakon pregleda ustanovilo se da se radi o uređaj za tonsko ugađanje klavira kojeg je 32-godišnji ruski državljanin, inače pijanist, imao u kutiji koja se nalazila u njegovoj putnoj torbi. Rus je priveden i kasnije pušten, a granični prijelaz ponovno je otvoren.

“Sumnjiv predmet detektiran u koferu jednog putnika nije bio opasan, što je pokazao pregled specijalne policijske postrojbe za eksplozivna sredstva”, rečeno je novinarima u policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za taj dio granice s Hrvatskom.

Slovenska policija je priopćila da su granični policajci na istom prijelazu već više puta tretirali slučajeve opasnih sumnjivih predmeta “pa i bombi” te da je državnu granicu moguće stručno i odgovorno štititi samo dosljednim reagiranjem na svaku sumnjivu situaciju, prenosi slovenska novinska agencija STA.

Dok je trajala zabrana prometa na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod.

Komentari

Najnovije