Četvrtak, 28 svibnja, 2020

NAKON REZOLUCIJE: “Što ćemo s Brozom u Kumrovcu, što će sada posljednji komunistički bastioni, Hrvatska i Slovenija”?

“I što će sada raditi posljednji komunistički bastioni u Europi (Hrvatska i Slovenija)?

Što ćemo s jadnim Brozom u Kumrovcu?

Plače mi se nad sudbinom ovog krvoločnog diktatora!

Što ćemo s brojnim komunističkim spomenicima, nazivima ulica, aleja i parkova po voljenom maršalu i onima tik do njega?

Postoji i rezolucija Vijeća Europe stara dosta godina na ovu istu temu.

Ostat će i ovo samo mrtvo slovo na papiru. Moš si mislit “Rezolucija europskog parlamenta”, pa “Rezolucija Vijeća Europe”….

Bez sankcija za one koji to ne poštuju, ništa se dogoditi neće.

Najgore od svega je što nikakvim rezolucijama ne možeš otjerati iz duša i glava ljudi ovo zlo. A da zlo bude veće, dopustili smo im javno djelovanje. Oni truju našu mladež po fakultetima, oni piskaraju po novinama, vode uređivačku politiku mainstream medija, vode glavni javni medij u Republici Hrvatskoj HRT, distribuiraju (naše) novce svima kao što su i sami. I nikome se ništa dogodilo nije i neće se niti dogoditi bez radikalnog preokreta u politici i bez buđenja hrvatskog naroda.

“Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))“, kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima. U njoj se između ostaloga podsjeća kako su “nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti”, a također i poziva “sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim”.

Europski parlament u Rezoluciji također izražava zabrinutost jer “u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi“.

Tako glasi facebook status Josipa Brace Pećija, kojeg je podijelio i general Željko Sačić, prokomentiravši, “To su prava političko-sociološko-psihološka pitanja za naše društvo.. hvala Vam, g. Peći…

Komentari

Komentari