Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

MORH: Dva kanadera na novom požarištu kod Knina – zračne snage i na Velebitu te Biokovu

Dva kanadera  protupožarnih snaga Oružanih snaga u subotu su upućena  na novo požarište kod Knina (Strmica) a zračne snage su i danas angažirane  na jučerašnjim požarištima na Biokovu i Velebitu te na krajnjem jugu Hrvatske. priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Na Biokovu požar gasi Airtractor  dok je na Jablanac dodatno upućen još jedan kanader. Na Velebitu  je angažirana i letačka posada s helikopterom za prijevoz vatrogasaca i vatrogasne opreme dok na požarištu Karasovići, uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom, požar gasi helikopter.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 278 požara (94 u Šibensko-kninskoj, 88 Splitsko-dalmatinskoj, 74 u Zadarskoj, 14 u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2430 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 70 600 tona vode te je prevezen 391 vatrogasac i pripadnik OS RH kao i 151 tona vatrogasne opreme I vode do požarišta, navodi MORH. (Hina)

Foto: fah

Komentari

Komentari