epa07919011 Croatia's Luka Modric (C) receives medical treatment during the UEFA EURO 2020 group E qualifier soccer match between Wales and Croatia held at Cardiff City Stadium in Wales, Britain, 13 October 2019. EPA/PETER POWELL

Modrić: Igrali smo alibi igru, ne riskiramo dovoljno

Podijeli

Hrvatski su igrači biti svjesni propuštene prilike nakon remija s Velšanima. Pogotovo Luka Modrić, koji je kao kapetan sažeo sve misli, ali i poručio: “Spremni smo otići na Euro”, pišu Sportske novosti.

– Dobio sam koljenom u mišić, koji malo boli, kontuzija je snažna, ali vjerujem da nije ništa teže, da ću kroz koji dan biti OK.

Što će reći Real?

– Vjerujem da neće reći ništa, jer radi se o maloj ozljedi za koju vjerujem da me neće dugo izbaciti s travnjaka.

Dobro, a što ćemo s utakmicom?

– Kad se gleda, mislim da smo možda mogli proći bolje. Nisam vidio situaciju, ali kao ekipa nismo stvarali šanse. Ali što je tu je, imamo tu zadnju priliku, u zadnjem kolu, još smo uvijek prvi i siguran sam da nećemo zakazati, sada kada je najpotrebnije.

Pa čak i bez Vide i Lovrena, što jest priličan hendikep?

– Njihovo odsustvo sigurno nije dobro, ali sigurno će izbornik naći druga rješenja, i da će ona dostojno zamijeniti ovu dvojicu. Imamo širinu, imamo sve u svojim rukama i imamo želju da sve prođe onako kako smo zamislili.

A kako ipak nije bilo niti u Budimpešti, pa Bakuu, a konačno i ovdje u Cardiffu: tri utakmice u kojima smo poveli, a potom i prosuli vodstvo. Koji je tome razlog?

– Iskreno, ne mogu vam kazati na prvu, ali definitivno ću doma pogledati sve te dvoboje i analizirati što nije bilo dobro. U tim se utakmicama krije činjenica da smo sve prolongirali za kraj, ali i u njima se krije ključ vašeg pitanja. Ovako, na prvu, kazao bih da možda nakon prvog gola padnemo, kao da se opustimo. Ne zabijemo drugi gol, koji bi dodatno osnažio, ali ovako možda igramo i neku alibi igru. Ne preuzimamo dovoljno rizika da idemo riješiti utakmicu što prije, s još jednim golom, kao protiv Slovačke i Mađarske – zaključio je Modrić.

Komentari

Najnovije