Petak, 7 kolovoza, 2020

MINISTRICA PROTIV UČITELJA!? Školski odbor odbio smijeniti ravnatelja škole u Zadru, učinit će to ministrica

Minstrica znanosti i obrazovanja najavila je da će pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Joze Dragića. Jučer je školski odbor jednoglasno odbio prijedlog prosvjetne inspekcije da ga se smijeni zbog propusta u radu.

“Oko slučaja nasilja prema učenici u školi u Zadru prosvjetna inspekcija je nedvojbeno utvrdila da su propusti škole, prije svega ravnatelja, kako u upravljanju školom, kako i uz vođenje preventivnih programa sprečavanja nasilja, ali i u konkretnom slučaju. Svi moramo preuzeti odgovornost i zato je inspekcija tražila smjenu”, kaže Divjak.

“Žalosti me što školski odbor nije postupio po prijedlogu inspekcije. Ja ću sada pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja”, rekla je Divjak, a komentirajući podršku ravnatelju istaknula kako zna “da postoji element solidarnosti i da ga razumije, ali ga teško može opravdavati u ovom slučaju “jer su nalazi inspekcije konkretni.”

Vezano za slučaj ličinki moljaca u hrani, kaže kako je škola odmah reagirala, napravljen je inspekcijski nalaz i škola će dalje po tome postupiti. Dodaje da se na ovakve slučajeve nažalost može djelovati post festum te da je vazno da sada škola osigura drugi način primjerene prehrane za učenike.

Oko kurikuluma povijesti rekla je kako se mora imati u vidu da je riječ o kurikulumu povijesti, a ne enciklopediji.

Komentari

Komentari