Na današnji su dan prije 28 godine u Maksimiru Delije predvođene ratnim zločincem uništavale stadion. Milicija je tukla hrvatske navijače, a jedan igrač rekao je: ‘Dosta!’

Nikada brojnije Delije kojih je u Zagreb stiglo oko 3000 počele su s provokacijama već u gradu kada su pod pratnjom milicije lupale izloge i terase na ruti od glavnog kolodvora do maksimirskog stadiona, a na južnoj tribini je krenulo četničko kolo i nacionalističke provokacije, te kidanje reklama i stolica, uništavanje stadiona. U velikoj masi Delija tada su se našla i dva mnogima danas poznata lica, ratni zločinac Arkan, te današnji premijer Republike Srbije Boris Vučić. Kako je stanje u tadašnjoj državi već bilo debelo naelektrizirano, na prvim višestranačkim izborima hrvatski narod se odlučio na samostalnost, ove provokacije blago rečeno nisu primljene s odobravanjem. Najprije su krenula gađanja s istočne tribine svime što je dolazilo pod ruke, a zatim i s gornjeg dijela južne tribine gdje su bili malobrojni navijači Dinama.

Kada su Delije probile s donje etaže te se krenule brutalno obračunavati s malobrojnijim Dinamovcima reagirala je glavna skupina Bad Blue Boysa koja je probila ogradu na sjevernoj tribinii krenula preko terena u obračun s Delijama i obranu kolega na južnoj tribini. No milicija se tek tada odlučila uključiti i “smiriti” navijače, ali samo BBB, dok su Delije ostavljene na miru i tu je nastao opći rat koji je trajao sat vremena dok specijalne jedinice milicije nisu uspjele isprazniti stadion. U tom boju na travnjaku milicajci su nemilosrdno udarali Dinamove navijače koji su im došli pod ruku, a na jednu takvu scenu reagirao je mladi Dinamov kapetan Zvonimir Boban koji je udario milicajca Refka Ahmetović i otišao u legendu!


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Svaki Hrvat bi trebao pogledati ovaj video – Bleiburg 1945. – 2 minute za sjećanje

>>> Bleiburg- Titova zapovijed glasila je: „Pobiti!“

>>> Arheolozi su tri godine čuvali tajnu: Kada je ISIL otišao, otkriveno je pravo blago za kršćane!

>>> Vojska Srbije pjeva četničke i slavi Dražu, a Hrvatskoj najavljuje 2. poluvrijeme

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!