Pula, 25.05.2017. - Privedena majka sumnjičena za ubojstvo trogodišnjaka. Na fotografiji Chiara Rojnić. foto HINA/ Daniel SPONZA/ es

Teta ubijenog dječaka, Kadifa Pašić, tvrdi kako su cijeli slučaj zlostavljanja djeteta prijavljivali nadležnom Centru za socijalnu skrb i kako se i sam otac, koji je trenutačno u zatvoru, bojao za sina. Smatra da je ova tragedija koja je potresla Pulu mogla biti spriječena jer je Chiari Rojnić oduzeta poslovna sposobnost, ali ne i skrb nad trogodišnjim djetetom.

Slučaj koji je šokirao Pulu, ali i cijelu regiju nastavlja se rasplitati. Otkriveno je kako su institucije u Puli znale da Chiara nije sposobna za odgoj djeteta, a kruže i glasine da ima dijagnozu bipolarne ličnosti te da se navodno bavila prostitucijom, kazao je anonimni izvor za informativni magazin Provjereno.

Zbog njezina promiskuiteta završio je i brak s Denisovim ocem koji je trenutačno u zatvoru u Bosni i Hercegovini jer je Chiaru i njezina ljubavnika pretukao kad ju je uhvatio u preljubu. Navodno je preko interneta upoznala i izvjesnog Makedonca zbog kojeg se i riješila sina.

‘To je bilo tako da su ga odlučili ubiti, našopali su ga tabletama i rakijom i nakon toga je maleni pao u nesvijest. Kad se dijete opet diglo, ona se proderala: ‘Šta si još živ?’, a u jednom trenutku je mali promrljao: ‘Mama, što ću ja umrijeti’. Onda je ona izgubila razum i počela ga je gušiti, rekao je Kristijan Bijažić, poznanik bake ubijenog dječaka Denisa, prenoseći glasine koje kruže.

Bila u postupku oduzimanja poslovne sposobnosti

Chiarina majka za Provjereno je izjavila kako je njezina kći bila u postupku oduzimanja poslovne sposobnosti, a unatoč tome, institucije su joj dopustile brigu o malom Denisu.

Centar za socijalnu skrb u Puli, mjesto koje se poziva na odgovornost, odbija dati komentar. Zanimljivo je da nitko od susjeda nije prijavljivao zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Kao što je izostala reakcija prije događaja, tako ni sada susjedi nisu raspoloženi za komentiranje.

foto HINA/ Daniel SPONZA

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!