Petak, 3 travnja, 2020

MALO PRAVDE: Blokirane lijeve ekstremističke facebook stranice

Virtualni rat u Hrvatskoj počeo je nakon haške presude šestorici čelnika Herceg-Bosne i samoubojstva Slobodana Praljka. Blokirane su stranice brojnih desnih medija od kojih je i naša stranica PRIZNAJEM! HRVAT SAM

Čini se kako se virtualni rat u Hrvatskoj nastavlja. Naime, u petak navečer blokirane su popularne Facebook stranice Di su pare? i Pretjerivač.

Radi se o vjerojatno najpopularnijim ljevičarskim stranicama koje su redovito ismijavali desnicu i tradiciju, od crkve do Hrvatske.

No ipak priznaju, “Pretjerali smo”, rekli su administratori stranice ‘Di su pare?’ na upit Indexa otkrivši da su blokirani zbog ‘govora mržnje’, no ne znaju u kojoj konkretno objavi. Ipak konačno svativši kako facebook algoritam uništava bilo kakvo političko mišljenje koje se djelu javnosti može zamjeriti.

Podsjetimo, virtualni rat u Hrvatskoj počeo je nakon haške presude šestorici čelnika Herceg-Bosne i samoubojstva Slobodana Praljka. Tada su uglavnom bile blokirane domoljubnu Facebook stranice pa je reagirala čak i Željka Markić, čelnica udruge U ime obitelji.

Komentari

Komentari