fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

LIČKI ŠERIF NAKON PADA ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA: ‘HDZ je srušio sam sebe, bit će gubitnik izbora’

Padom županijskog proračuna, prema Darku Milinoviću, HDZ je ‘srušio sam sebe’

Povodom pada proračuna Ličko-senjske županije, oglasio se danas i sam Darko Milinovićkoji je za N1 televiziju prokomentirao situaciju, izjavivši da je HDZ “srušio sam sebe” te da je toj stranci Ličko-senjska županija “zadnja rupa na svirali”.

“Hrvatska demokratska zajednica je srušila samu sebe, ako kažem da je prvi put u povijesti ostvaren suficit županije od 5,2 milijuna kuna. Prošle godine, zapravo još ove tekuće, smo bili opterećeni dugom od 4,2 milijuna kuna i kompletan dug smo vratili.

Danas županija nema više dospjelih obveza i 115 milijuna kuna projekata nepovratnih sredstava fondova EU, s tim da smo mi osigurali domaću komponentu, onda možete i sami zaključiti da je HDZ, koji je po naputku Zagreba rušio proračun Ličko-senjske županije”, rekao je Milinović.

Zadnja rupa na svirali

Milinović smatra da je to još jedan dokaz da je Ličko-senjska županija HDZ-u “zadnja rupa na svirali”. Napomenuo je da je prekjučer bilo 20 ruku za proračun te da su “onda nastali pritisci od lokalnog HDZ-a, a po naputku središnjice iz Zagreba”.

“To je žalosno za Ličko-senjsku županiju, ja idem na nove izbore, idem sa svojom listom i HDZ prvi put u povijesti neće imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini. Proračun će, nažalost, biti donesen tamo u četvrtom ili petom mjesecu, a do tada će svi projekti stajati i svi koji su naslonjeni na proračun županije bit će financirani samo hladni pogon”, rekao je Milinović.

Rušenje proračuna nema veze sa izborima

Upitan kako može očekivati da će na izborima uspjeti pobijediti HDZ, ako mu je on srušio proračun, Milinović smatra da to što je HDZ uspio srušiti proračun nema veze sa izborima na kojima očekuje pobjedu: “HDZ je srušio proračun s SDSS-om i SDP-om, vrlo jasno”.

Uvjeren je u pobjedu

Uvjeren je da će u županiji doći do promjene političkih snaga te da HDZ nakon idućih izbora ne samo da nema šanse osvojiti apsolutnu vlast, već nema šanse da ima uopće prevlast u Županijskoj skupštini.

“Meni su birači dali povjerenje, dobio sam više glasova nego što je dobila stranka. To je jedna stvar. Neću proći loše, druga stvar, i odradit ću svoj mandat do kraja je treća stvar. Loša situacija po moju listu ne može biti i neće se desiti. HDZ neće imati 19 mandata i HDZ će biti gubitnik tih izbora”, tvrdi Milinović.

Komentari

Komentari