Petak, prosinac 6, 2019

LGBT propaganda u Hrvatskoj: Objavljene nove slikovnice koje promiču ‘istospolne obitelji’

Udruga Domino objavila je prijevod dviju LGBT slikovnica za najmlađe koje se bave temom “istospolnih obitelji”, “Rano ujutro” i “Ovo nije vrijeme za igru” autora Lawrencea Schimela.

“Likovi slikovnica, na suptilan način, predstavljaju obiteljske zajednice čiji narativna jednostavnost odražava njihovu svakodnevicu”, stoji u najavi.

Slikovnice “Rano ujutro” (Pronto por la mañana) i “Ovo nije vrijeme za igru” (No es hora de jugar) sa španjolskog je prevela Nikolina Židek, dok ilustracije i ručno rađenu tipografiju potpisuje latvijska autorica Elina Braslina.

“Vrhunsko umijeće autora slikovnica počiva na jednostavnosti, nepretencioznosti i trenutnoj identifikaciji s likovima, kvalitetama koje slikovnice ‘Rano ujutro’ i ‘Ovo nije vrijeme za igru’, u kombinaciji s vrhunskim razigranim ilustracijama Eline Brasline, čine idealnim štivima za najmlađe, ali i one nešto starije”, poručuju iz Domina.

Podsjetimo, već je ranije objavljena LGBT slikovnica “Moja dugina obitelj” koju je izdala udruga Dugina obitelj, a čijoj su se promociji u nekim gradovima protivili roditelji.  “Moja dugina obitelj” je slikovnica koja promovira homoseksualni način života i posvajanje djece od strane LGBT parova,a slikovnicu između ostalih financira i francusko veleposlanstvo.

Podsjetimo, U ime obitelji ističe kako je u najboljem interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a onda, ako to nije moguće, u zajednici koja je najsličnija onoj u kojoj dijete i dolazi na svijet.

U svibnju 2018. godine, sociolog Mark Regnerus sa Sveučilišta u Teksasu je u svom predavanju pod nazivom “Što znanstvena istraživanja otkrivaju o djeci koju podižu homoseksualni parovi?”, održanom u Zagrebu u organizaciji U ime obitelji i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, istaknuo činjenicu da djeca u svom odrastanju, a i kasnije trebaju “trajnu, stabilnu prisutnost majke i oca čija ljubav ih je začela ili zajednicu koja joj je najsličnija”.

Tu činjenicu potvrđuju brojna istraživanja provedena posljednjih godina.

Istraživanje Paula D. Sullinsa iz 2016. godine, objavljeno pod nazivom “Nevidljive žrtve: Odgođeni početak depresije među osobama odraslim s roditeljima istoga spola” (Invisible Victims: Delayed Onset Depression among Adults with Same-Sex Parents), pokazalo je da su osobe u dobi od 28 godina, podizane od strane istospolnih partnera, imale dvostruko veći rizik od depresije nego osobe koje su podizane od roditelja različitog spola. Sullins zaključuje da s interpretacijom dobivenih podataka treba biti oprezan te ističe kako su potrebna daljnja istraživanja na tom području.

Komentari

Komentari