EP Plenary session - Joint debate - Health and disease prevention

LADISLAV ILČIĆ: „Stihijske migracije idu na ruku samo organiziranom kriminalu”

Podijeli

Stihijske migracije odgovaraju samo organiziranom kriminalu i onima koji se u političkoj areni služe emocionalnim ucjenama kako bi progurali svoju multi kulti, globalističku agendu. Trebamo donijeti dugoročno kvalitetne političke odluke o tome tko i pod kojim uvjetima može doći živjeti u Europsku uniju. Niti jedna članica ne smije biti prisiljena primati ljude koje ne želi, rekao je Ladislav Ilčić u svom govoru u Europskom parlamentu, u raspravi o izvješću Agencije Europske unije za azil. On vjeruje da će procesi iz Poljske i Mađarske doći i u Hrvatsku, misleći na suverenističke politike: „Mađarski narod je demokratski na izborima izabrao zastupnike za svoj parlament koji odlučuje o njihovoj sudbini i o toj sudbini ne mogu odlučivati zastupnici crvenih, zelenih ili liberala iz Europskog parlamenta iz nekih drugih država“, kaže Ilčić.

U svom obraćanju rekao je:

„Poštovani predsjedavajući, poštovani kolege, Agencija Europske unije za azil može logistički pomoći državama članicama u upravljanju migracijama i međusobnoj koordinaciji no to nije jedini i ključni problem.

Puno je važnije donijeti dugoročno kvalitetne političke odluke o tome tko i pod kojim uvjetima može doći živjeti u Europsku uniju. I te odluke trebaju biti široko javno iskomunicirane tako da oni migranti koji neće moći doći u Europsku uniju niti ne krenu od svojih kuća.

Također, niti jedna članica ne smije biti prisiljena da prima migrante koji ne želi primiti. Ekonomske su realnosti država članica različite i to treba poštivati, jednako kao i volju građana u određenoj državi.

U svakom slučaju ne smijemo dozvoliti stihijske migracije. Trebamo ojačati suradnju s trećim zemljama i nastojati upravljati procesima migracija već u početnoj točki na izvorištu. Stihija odgovara samo organiziranom kriminalu i onima koji se u političkoj areni služe emocionalnim ucjenama kako bi progurali svoju multi-kulti globalističku agendu”, navodi Ilčić.

Valja napomenuti da Ilčić nije protivnik migracija kao takvih, smatra da kršćansko milosrđe treba pokazati prema ljudima kojima je život ugrožen u domovini, no smatra da primanje ekonomskih migranata iz Pakistana i sličnih zemalja ide na uštrb onih kojima je azil stvarno potreban. Također smatra da Hrvatska treba više pažnje obratiti na kršćane kojima je život ugrožen u pretežno muslimanskim državama:

„Sve hrvatske službe trebaju poštivati ljudsko dostojanstvo svakog tko zatraži azil. Svi azilanti trebaju biti uredno registrirani, a onima kojima je život ugrožen treba biti omogućen privremeni smještaj, tako dugo dok se situacija u njihovoj zemlji ne stabilizira, a potom trebaju biti vraćeni u svoju zemlju. Pritom, Hrvatska treba paziti da što veći broj azilanata koji će ostati u Hrvatskoj budu kršćani, kako bi se tijekom svojeg privremenog boravka u Hrvatskoj što bolje uklopili u okolinu”.

Ilčić se na problem migracija osvrnuo već u svom izbornom programu, objasnivši stajalište pokreta o njima:

„Sloboda sigurnost i stabilnost. Danas je to pitanje usko vezano uz problem migracija. Temeljno ljudsko pravo je sloboda svakog čovjeka da se s nečim slaže ili ne slaže u smislu pluralizma. Tu su i vjerske slobode, no EU danas ima problem s islamskim zemljama i s Kinom. Što se tiče pitanja migranata, to treba raditi na terenu. Europske institucije trebaju raditi s ljudima s kojima cijene pluralizam i slobodu mišljenja. No one danas ne surađuju s ljudima u tim zemljama koji cijene te vrijednosti nego se gleda tko je za Ruse a tko za Amerikance. Države moraju same određivati politiku prema EU-u kod rješavanja problema migracija. NATO JE dovoljan za obranu. ECPM je protiv europske vojske, jer to opet ide na ruku onima koji žele centraliziranju federalnu Europsku uniju.”

 

 

 

 

Komentari

Najnovije