Srijeda, 8 travnja, 2020

Krstičević u Vukovaru o spomeniku Šoškočaninu: “Ja bi to micao”

General Blago Zadro bio je čovjek velikog srca, istinski domoljub, čovjek iz naroda, koji je vodio svoje vojnike osobnim primjerom”, poručio je ministar Krstičević koji je danas, na dan pogibije Blage Zadre, položio vijenac na njegov grob. “To je karakter Hrvatske vojske, ova vlada je vratila Hrvatsku vojsku u Vukovar i mi je danas razvijamo na temelju žrtvi Blage Zadre, Alfreda Hila, Andriju Matijaša Pauka”, rekao je.
Podsjetio je da nisu zaboravljeni, da se po Zadri zove zapovjedno – stožerna škola, da časnička škola ima ime Andrije Matijaša Pauka, da središte za obuku vojne policije ima ime po Alfredu Hilu.

“Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zna da smo ja i moje ministarstvo bili na raspolaganju, bili partneri, zajedno jako puno toga napravili za Vukovar. Bilo je nezamislivo da hrvatski vojnik bude u Vukovaru. To je realizirala ova Vlada. Osjećam da sam iz pozicije ministra i Vlade, zajedno s gradonačelnikom jako puno napravio  za Vukovar i tu stojim dostojanstveno”, rekao je Krstičević.

Nedopustivim smatra da se spomenik jednom od vođa srpske pobune Vukašinu Šoškočaninu i dalje nalazi par stotina metara od Blage Zadre. “Što se mene tiče, ja bih to micao”, kazao je Krstičević.

U vezi procesuiranja ratnih zločina da za Vukovar nije učinjeno koliko je trebalo, a za to su odgovorni Ministarstvo pravosuđa i DORH, kaže on.

“Mislim da nije učinjeno koliko je trebalo biti učinjeno. Jasno, postoje institucije koje su za to odgovorne, to su Ministarstvo pravosuđa i DORH. Jasno da se za svaki zločin treba odgovarati, to su ti resori koji su odgovorni za to”, kazao je Krstičević novinarima u Vukovaru nakon polaganja vijenaca na grob general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

Komentari

Komentari