Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020

Krstičević u snježnim Delnicama: Vojska pomaže narodu u nevoljama, to nam je zadaća

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u petak u Delnicama  gdje pripadnici Oružanih snaga RH pomažu u čišćenju velikih količina napadalog snijega s prometnica i važnijih punktova, kako su pravodobno reagirali te stavili 1000 vojnika u spremnost.

Pomažemo našem narodu u nevoljama, to nam je zadaća, istaknuo je.

Ministar Krstičević također je istaknuo da je Hrvatska vojska prošle godine pomagala kada su u različitim dijelovima Hrvatske bili požari i poplave, a ove zime pomaže pri uklanjanju velike količine snijega.

“Jučer smo čistili snijeg u  Gospiću, Donjem Lapcu i Korenici a danas u Delnicama pomažemo sa 140 vojnika te u Petrinji, U kontaktu smo sa županima i gradonačelnicima”, kazao je ministar. Ocijenio je da je delnički gradonačelnik Ivica Knežević učinio najviše što je mogao da grad funkcionira u ovim okolnostima.

“Naša zadaća i odgovornost je da kroz organizaciju i proces otklonimo sve posljedice nevremena da se situacija stabilizira, zajedno i u sinergiji”, naglasio je Krstičević.

Delnički gradonačelnik Knežević rekao je kako je naša vojska “nezamjenjiv čimbenik u rješavanju mnogih situacija, a ovo je jedna teška životna situacija Gorskog kotara i ovoga grada. Bez njih ne bi mogli odraditi ovako velik obim posla  kao što je odrađen danas”, dodao je gradonačelnik Knežević.

Vojnici s lopatama te uz pomoć mehanizacije – buldožera, freza i kamiona uklanjaju velike nanose snijega s prometnica te čiste prilaze kućama.

U Delnicama je prema posljednjem mjerenju visina snijega 136 centimetara, ali ga je u zapusima mjestimice i do tri metra. Hina

Komentari

Komentari