Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

KONAČNO DOBRA VIJEST: Izliječen je zaraženi iz Rijeke: ‘Imao je ozbiljnu kliničku sliku’

Hrvatska je proglasila treći stupanj pripravnosti u obrani od korona virusa, a na pitanje što to znači za KBC Rijeka, ravantelj Davor Štimac za HRT je rekao da ih očekuje veća mobilizacija.

– Jedan dio bolnice, odnosno nekoliko odvojenih zgrada pripremamo u tu svrhu. Od danas zgrada Klinike za neurologiju postaje prostor u koji će se smještati bolesnici koji trebaju ići na respirator, ako to bude potrebno. Još smo izdvojili jedno zgradu Klinke za otorinolaringologiju i zgrada Klinke za  infektologiju za bolesnike koji su simptomatski , ali nemaju potrebu za respiratorom. Želimo ovim mjerama u potpunosti odvojiti bolesne od zdravih i biti spremni da ako bude veći broj bolesnika, kao što je to slučaj u nekim zemljama, da budemo spremni, da imamo spremne respiratore i da se ne iznenadimo. Svi na neki način moramo biti spremni na mogućnost preraspodjele, uvjeti rada će biti drugačiji nego što su bili do sada i na to moramo biti spremni – rekao je Štimac.

U Rijeci  je ukupno osam oboljelih, od toga su tri u bolnici.

– Jedan od te trojice, prvi pacijent, imao je poprilično ozbiljnu kliničku sliku s tipičnim znakovima Covid infekcije, upalu pluća. Danas smo dobili drugi negativni test za njega i očekujem da bi tijekom idućeg tjedna trebao biti otpušten. Nakon toga ide 15 dana u samoizolaciju kod kuće tako da budemo skroz sigurni. To je odlična informacija jer je pacijent s ozbiljnom kliničkom slikom izliječen – rekao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> GOTOVO JE!? Miro Kovač priznao poraz, čestitao Andreju Plenkoviću
>>> DIJELITE, OVO JE VAŽNO: Informirajte susjede, ovih 10 mjera u samoizolaciji se MORATE držati
>>> [VIDEO] Preko megafona mole ljude da ostanu u kućama. Kazna je 210.000 kn: ‘Kao da je kraj svijeta’
>>> LIJEČNIK IZ ITALIJE SABLAZNIO EUROPU: ‘Za par tjedana će svugdje biti kao i kod nas!’
Komentari

Komentari