Nedjelja, 31 svibnja, 2020

Kako je operacija Oluja uništila srpski san o gerilskome ratovanju protiv hrvatske države

Dok je njihova tzv. Srpska Vojska Krajine u Viduševcu potpisivala bezuvjetnu predaju i priznavala pobjedu Hrvatske vojske, fašistički agresori u Beogradu već su imali spremljenu figu u džepu. Održana je sjednica „Vrhovnog Saveta Odbrane“ Jugoslavije (14.8.1995), na kojem je bio cijeli politički i vojni vrh Srbije i Crne Gore, piše Hrvatski tjednik.

Na sastanku je bila samo jedna „tačka“ dnevnoga reda: vojno-politička situacija i prijedlozi mjera Generalštaba Vojske Jugoslavije. Generalštab VJ (Vojske Jugoslavije) planirao je stvoriti terorističke postrojbe četnika, koje bi po „partizanskome modelu“ u Hrvatskoj vodile gerilski rat.

Cilj terorističkoga djelovanja na hrvatskome tlu bio je povrat „izgubljenih srpskih teritorija“ u budućnosti. Plan je bio terorističkim akcijama držati hrvatsku državu u stanju trajne nestabilnosti te davati osnovu svim protivnicima hrvatske samostalnosti u svijetu za stalne pritiske na hrvatsku vlast. Pitanje srpske države u državi, osim terorom, trebalo je držati stalno otvorenim i političkim aktivnostima srpskih političkih predstavnika, koji su godine ratnog sukoba iskoristili za etabliranje u hrvatski politički sustav, kao drugi, pričuvni „ešalon“ velikosrpske politike.

Pogledajte samo Milorada Pupovca i njegovo Srpsko narodno vijeće koje i dandanas uporno ponavlja laži o Oluji iako su naši generali pravomoćnom presudom oslobođeni po svakoj točki optuženice, da ne spominjemo SDSS kao jedinu “legalnu” fašističku – preciznije, nacističku – stranku u Hrvatskoj sve od dana današnjega.

Srećom, stihija koja je zahvatila srpsku paradržavnu tvorevinu u vrijeme „Oluje“ dovela je do Martićeve odluke o „evakuaciji“, čime je ovaj plan postao neizvediv budući da gerila uvijek računa na teritorij pokriven svojim stanovništvom. Nositeljima velikosrpske politike, koji danas suvereno vladaju Srbijom, preostalo je tek da zauvijek slave svoju „bežaniju“. – donio je Hrvatski tjednik.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> HRVATI IZ AUSTRIJE U PANICI: Policija provjerava državljanstva Turaka ali i Hrvata

>>> (VIDEO) Vedrana Rudan u šovinističkom tekstu objavila da više nije Hrvatica

>>> VIDEO/ MATE BULIĆ: To što su Thompsonu učinili u Zagrebu je dno dna

Komentari

Komentari