Utorak, 2 lipnja, 2020

Kako bi moglo izgledati šišanje nakon karantene? U jednom zagrebačkom salonu već imaju rješenje

Tanja Ana Kaužljar vlasnica je frizerskog salona na Malešnici, a već je počela s mjerama opreza i pripremama za otvorenje salona

Mnogi s nestrpljenjem iščekuju dan kad će se frizerski saloni ponovno otvoriti, no i dalje je velika nepoznanica kako će šišanje nakon karantene izgledati. I Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je da je jasno da frizeri ne mogu upotrijebiti mjere socijalnog distanciranja, no mogu koristiti zaštitnu opremu, kao i dezinficirati pribor i opremu s kojim rade, prenosi diva.hr

No, iako se još uvijek ne zna datum njihovog otvaranja, neki su saloni već krenuli s pripremama. Među njima se nalazi i salon sa zagrebačke Malešnice, čija je vlasnica Tanja Ana Kaužljar opremila salon sa zaštitnim pregradama. Vlasnica frizerskog salona za RTL je rekla:

– Možda ima nekakavih nedostataka, baš zato sam podijelila video, neka ljude vide… Ja sam krenula s nečime i hajd’mo se nadopunjavati. Na ulazu ćemo mjeriti temperaturu, a osim maski, imat ćemo i vizire koji će štiti naše lice. Koliko će biti teško šišati na taj način, vidjet ćemo.

Na Facebook stranici frizerskog salona DANU objavljen je i video koji prikazuje kako salon izgleda nakon “preuređenja”.

– Razmišljali smo unaprijed, naručili smo zaštitne pregrade po svim standardima zaštite. Imat ćemo dva radna mjesta s dovoljnom udaljenosti od dva metra, zaštitnu pregradu između radnog mjesta i bazena. Klijente će dočekati jednokratni ručnici koji će se nakon upotrebe baciti u smeće. Dočekat će vas i jednokratni ogrtači, zaštitne rukavice. Na ulazu u salon svakom klijentu će se mjeriti temperatura beskontaktnim toplomjerom. Ako imate povišenu temperaturu, žao mi je, nećete moći ući u salon, zbog vaše i naše sigurnosti. Narudžbe ćemo primati isključivo preko telefona. Četke su sve spremljene u kutiju, dezinficirane, a frizerke će imati zaštitne vizire – imaju punu zaštitu i od neprobojnog su materijala. Čekamo da nam dojave kad možemo početi raditi i mi smo spremni, na sve smo mislili unaprijed!


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> POTEZ KOJI JE ZGROZIO SVE: Sad je sasvim jasno zašto smo među najsiromašnijim zemljama u EU
>>> POGLEDAJTE GOVOR KOJI SE ŠIRI SVIJETOM Urednik njemačkih novina: ‘Dragi predsjedniče Xi…’
>>> ŽESTOK INTERVJU S NADBISKUPOM: Ne čudite se kazni! Sam papa učinio je strašno svetogrđe!
>>> Otvorile bi se granice za autoturiste, kafići i restorani s terasama, knjižare, a kod frizera obavezno s maskom
>>> NEĆETE VJEROVATI NA ŠTO JE MILANOVIĆ UPRAVO PRISTAO: Što se događa s predsjednikom?
Komentari

Komentari