Utorak, 7 travnja, 2020

JE LI OVO PRIJETNJA? Plenković – Siguran sam da će Stier glasati kao svi članovi Kluba

Hrvatski premijer sudjelovao je usrijedu u Muenchenu na Klauzuri Kluba Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, koju je otvorio predsjednik Kluba EPP-a Manfred Weber, inače domaćin ovog susreta. Summit pučana u Munchenu prati Zoltan Kabok, koji je razgovarao i s premijerom Plenkovićem.

Europska pučka stranka intenzivno se priprema za nadolazeće izbore za Europski parlament. Ovakvi skupovi su ustvari dobra prigoda da se brusi forma prije ono što slijedi, a ključni događaj je skup u Helsinkiju krajem godine kada će biti i podijeljene ključne funkcije.

Je li Manfred Weber izgledni kandidat za predsjednika Europske komisije ispred Europske pučke stranke?

“Mislim da se ta odluka još nije niti počela do kraja razmatrati. Znate da je EPS kao najsnažnija i najjača stranka organizirala jedna sustavan proces. Kandidature za kandidata se podnose do rujna, a naš kongres u Finskoj je predviđen početkom studenog.

Ima vremena. Kao što sam rekao u svom govoru danas, najvažnije je da EPS pobjedi na idućim parlamentarnim izborima za Europski parlament i da HDZ u Hrvatskoj da tome svoj veliki doprinos kao što je učinio 2013. i 2014.”, kazao je Andrej Plenković u intervjuu za RTL.

Vidi li sebe kao dio Weberovog tima?

Komentari

Komentari