Četvrtak, 6 kolovoza, 2020

IZVANREDNE OKOLNOSTI: Predsjednica prekinula posjet Islandu, odbila dati izjavu medijima i vraća se u Hrvatsku

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila je u srijedu prekinuti svoj boravak na Islandu i vratiti se u Hrvatsku, doznaje se od izvora iz Ureda predsjednice.

Grabar Kitarović, koja je u Reykjaviku sudjelovala na summitu Vijeća žena svjetskih lidera, vraća se u Hrvatsku nakon što je Žalbeno vijeće ICTY-ja u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici utvrdilo da je postojao međunarodni oružani sukob u BiH i postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata.

Izricanje presude ICTY-a bosanskohercegovačkim Hrvatima prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak izjavio da ne prihvaća potvrđenu presudu 20 godina i potom popio nešto što je nalikovalo otrovu.

Hrvatska predsjednica odbila je dati izjavu hrvatskim novinarima na Islandu rekavši da će izjavu dati po dolasku u Hrvatsku. Također je kazala da se u međuvremenu čula s premijerom Andrejem Plenkovićem, doznaje se iz Ureda predsjednice.

Grabar Kitarović je trebala boraviti na summitu na Islandu od 28. do 30. studenoga, a imala je niz predviđenih sastanaka s čelnicima Islanda, Litve, Malte, Izraela i Irana. Hina

>>> PANIKA U HAGU, STIŽE HELIKOPTER: Sudac naredio da se ne dira bočica

>>> KAKO JE MOGUĆE DA JE PRALJAK UNIO OTROV U SUDNICU? ‘Zar je sudac mislio da je potegnuo čašicu rakije?’

>>> (VIDEO) PRALJAK POPIO OTROV: “Suče, Slobodan Praljk nije zločinac”

Komentari

Komentari