Četvrtak, 26 studenoga, 2020

Ima li Hrvatska budućnost nakon predsjedničkih izbora ?

Ako pogledamo demografske podatke Hrvatske unazad 10 godina, možemo zaključiti da je situacija blago rečeno kritična. Stotine tisuća iseljenih Hrvata diljem cijelog svijeta. Natalitet kriminalno nizak. Cijene rastu neumorno i svakodnevno dok se prihodi povećavaju, i to jedva za pokrivanje  gubitka vrijednosti novca koji nužno nastupa zbog inflacije. Korupcija prisutna, sve se rješava rođački, kao da nikad nismo ni izašli iz bivšeg sustava.

Kad uočimo ove podatke, sigurno se prvo pitamo… Pa kako je to moguće? Zemlja koja se devedesetih godina prošlog stoljeća izborila za svoj suverenitet na temelju vlastite krvi i znoja. Svi su sanjali o njezinom progresu, o njezinoj budućnosti, njezinom ekonomskom razvoju i trijumfu na temelju njenog snažnog, borbenog duha zbog kojeg je povijesno i obranila svoje granice od konstantnih agresora koji su je htjeli porobiti i uništiti. Danas da liči na drugorazrednu koruptivnu satelit zemlju viših Europskih sila? Mnogi koji su Hrvatsku sanjali kao ponosnu i lijepu su na svoju žalost doživjeli uvid u suprotan put, nakon kojeg Hrvatska za koju se ginulo danas više liči na neispunjeni potencijal, prazni pašnjaci, ljudi koji odlaze i izdajnici koji pokušavaju zadrti i ono malo nade što nam je preostalo.

Tko je tome kriv? Pa zašto se jednostavnije ne zapitamo tko je bio zadužen za taj razvoj kojeg smo svi očekivali osim nas samih ? Da, odgovor na to je posve jasan, to su dvije opće poznate stranke u Hrvatskoj, HDZ i SDP, koje i dan danas imaju svoje “ uspješne “ kandidate na nadolazećim predsjedničkim izborima. A kakvih problema Hrvatska ima s njima ? Osim činjenice da trenutni sastav tih stranaka izgleda kao mediokritetna kopija partijskih kadrova u bivšoj državi, imamo  i njihove krajnje ponižavajuće rezultate vođenja ove zemlje. Možda da smo na vrijeme definirali svoje Hrvatske kadrove koji nemaju pedigre iz bivšeg sustava bismo i imali nekoga među njima tko bi bio sposoban predstaviti interese Hrvatske pred svijetom  Sukladno tome pravo pitanje nije, kako nam se ovo desilo ?

Pitanje je kako nam se ovo ne bi desilo, kad u ključnim godinama Hrvatskog razvoja na vlast postavljamo ljude kojima je razvoj Hrvatske očigledno nebitan. Na pitanje masovnih migracija, uzimaju odgovore od moćnika iz Europske unije koji ne vide dalje od vlastitog profita, dok se naši policajci na granici muče obraniti ono što se obraniti može, naše vodstvo prodaje bajke o toleranciji i vječnoj ekonomskoj dobiti, koja se nekim čudnim slučajem nikad pozitivno ne odrazi na narod Republike Hrvatske, unatoč tim silnim obećanjima.

Hrvatskoj treba treća opcija, Hrvatskoj treba netko novi, netko tko je sposoban zauzeti se za našu poziciju u svijetu!

Hrvatskoj treba netko tko će napustiti kadrove i vrijednosti koje su trenutno vladajući političari preuzeli iz bivšeg sustava i koje prodaju kao “progresivnu politiku” dok nam se druge zemlje s razlogom podruguju i iskorištavaju našu mlade kao radnu snagu za napredak svojih zemalja, kad mi to s ovakvim vodstvom ne možemo.

Hrvatskoj treba Miroslav Škoro, kandidat koji je svojim zalaganjem dokazao da mu je stalo do ove zemlje, koji je dokazao da je sposoban, i koji je jedini ozbiljni kandidat na nadolazećim izborima.

Zato u nedjelju izađite na izbore, jer Hrvatska nije bila poklon, za nju su se mnogi tijekom povijesti borili i ginuli, a mi njima svima dugujemo barem toliko da razumno odaberemo kandidata koji će Hrvatsku odvesti u stvarnu suverenu budućnost, kakvu i zaslužujemo, a ne u provaliju lažnog EU progresa.

Autor: Based Croat/Priznajem.hr

Komentari

Komentari