n1

I U HRVATSKOJ POTVRĐENE NUSPOJAVE: Capak potvrdio da mnoge brine pojava nuspojava nakon cjepljenja

Podijeli

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak tom je prilikom izjavio da ono što brine mnoge jesu nuspojave, koje su, kako je ustvrdio blage

Iz Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdili su da je do sada zaprimljeno 60 prijava građana koji sumnjaju na nuspojave uzrokovane cjepivom protiv koronavirusa, a najčešća je bol na mjestu uboda, prenosi Danas.hr

Podsjetimo, u četvrtak su procijepljeni svi Vladini ministri koji još nisu preboljeli koronavirus, kao i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak tom je prilikom izjavio da ono što brine mnoge jesu nuspojave, koje su, kako je ustvrdio blage.

Bol na mjestu uboda

Također, napomenuo je i da je od prve primjene cjepiva pa do četvrtka HALMED zaprimio je više od 20 prijava nuspojava od primjene cjepiva, a u najvećem broju slučajeva radi se o boli na mjestu uboda.

“To i proizvođač cjepiva navodi kao najčešće nuspojave. Osim bola na mjestu uboda, cijepljeni su prijavili mučnine, glavobolje ili blagu temperaturu, što spada u nuspojave blage naravi”, rekao je Capak novinarima.

U petak su iz HALMEDA za RTL otkrili da je prijava na nuspojave trenutno 60, a osim boli u mjestu uboda, česti su i bolovi u mišićima, otekline, crvenilo, glavobolja te povišena temperatura. Građani su im dojavljivali i da su razvili osip, svrbež ili koprivnjaču.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Imali ste koronu, ali bez simptoma? Upravo su stigle uznemirujuće vijesti…
>>> OVO JE PONIŽAVAJUĆE: Pogledajte što Petrinjanji rade da jela državne tvrtke Pleter učine jestiva
>>> Snimka vatrogasaca iz Hrvatske obilazi svijet: ‘To se zove domoljublje…’
>>> STRAŠNO: Ovo su plaće direktora državne tvrtke koja će od sad kuhati umjesto volontera!
Komentari

Najnovije