EPA/CLAUS FISKER DENMARK OUT

Hrvatske rukometašice imaju nadimak! Teško ćete pogoditi koji je, ali super im pristaje

Podijeli

Ne sviđa im se, naime, da ih zovu “Kaubojkama”, po uzoru na mušku reprezentaciju, one su sebi nadjenule svoj

Dan  uoči velike utakmice polufinala ženskog Europskog prvenstva između Hrvatske i Francuske na službenoj stranici Europskog prvenstva osvanuo je zanimljiv tekst namijenjen našoj reprezentaciji.

Razgovarali su s našom rukometašicom Valentinom Blažević, a ona im je opisala kako su uspjeli izvesti ovakvo čudo.

“Trenutačno ne uspijevamo raspoznati što se događa, živimo svoj san sve dok nas netko ne probudi. Kad smo dolazili na Europsko prvenstvo, imali smo nadu da možemo dobiti barem jednu utakmicu. Nismo željeli ponovno završiti na posljednjoj poziciji kao što je to bio slučaj 2016. i 2018. godine. Da mi je netko prije tri tjedna u vrijeme priprema rekao da ćemo proći u polufinale, rekla bih mu – potpuno si lud i nemaš pojma ni o čemu’”, izjavila je Blažević.

Uvijek u sjeni

Zatim navode da je ženska reprezentacija bila uglavnom u sjeni muške i da je ovo jedno od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme.

“Poslije očekivanog poraza od Norveške odigrale su utakmicu ‘biti ili ne biti’ protiv Njemačke. Balkanska glazba kao motivacija, nevjerojatan timski duh, vratarka s čarobnim rukama – sve to zajedno kao sastojci za jedno od najvećih iznenađenja u ženskom rukometu posljednjih godina. Hrvatska je 1994. godine završila na petom mjestu i od tada je dva puta bila šesta, uvijek u sjeni puno uspješnijih muških kolega. Bez obzira na to što donese polufinale protiv Francuske u petak, ponos ostaje”, stoji na službenoj stranici Eura, prenosi Sportski.net

Imaju nadimak

Blažević im je također kazala kako su one trenutno hit u Hrvatskoj i kako im se javio čak i Luka Modrić.

“Nevjerojatno je da je takva zvijezda zainteresirana za nas, nismo to mogle ni zamisliti jer mi smo samo normalne djevojke. Sad se možemo osjećati pomalo poput Modrića na Svjetskom prvenstvu u nogometu prije dvije godine”, veli Blažević.

Na kraju je otkrila svima i koji je njihov nadimak. Ne sviđa im se, naime, da ih zovu “Kaubojkama”, po uzoru na mušku reprezentaciju, one su sebi nadjenule svoj i savršeno im pristaje.

“Imamo nešto bolje, mi smo – Kraljice šoka”, poručila je Blažević.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> I to usred korone: Stigla bolni šamar za Hrvatsku i Vladu…
>>> Neugodna vijest za RH: Jeste li čuli kakva novost se uvodi na granici od 2022.?
>>> Član znanstvenog savjeta: “MOŽDA MALO UBLAŽIMO MJERE IDUĆE JESENI, ali samo uz jedan uvjet…”
>>> U HRVATSKOJ UČITELJI SRPSKE NACIONALNOSTI SMIJU DJECI PREDAVATI – NA SRPSKOM? Europski sud za ljudska prava presudio protiv RH!
>>> Nastat će apsolutni kaos: Jeste li čuli o kakvoj mjeri razmišlja Stožer?
Komentari

Najnovije