Subota, 5 prosinca, 2020

Hrvatska obnovila kuću zločincu s Ovčare?!

Početkom mjeseca, na stranicama tjednika 7dnevno, objavili smo ekskluzivne fotografije i priču o Miloradu Pejiću, optuženiku za zločine na Ovčari, koji bezbrižno i slobodno živi u Engleskoj. Prema tvrdnjama svjedoka, Pejić je bio desna ruka zloglasnog krvoloka Bože Latinovića, koji je usprkos priznanju barem pet ubojstava, na sudskom procesu u Srbiji dobio status svjedoka-suradnika.

Nakon objave priče, Pejić je poslao prijeteću SMS poruku, suspendiranom policijskom istražitelju Nikoli Kajkiću. U toj poruci Milorad Pejić se poziva na SOA-u. Poslali smo upit SOA-i o eventualnom suradničkom statusu Milorada Pejića, ali do danas nismo dobili odgovor. Tijekom rada na ovom slučaju, uspjeli smo doći i do telefonskog broja Milorada Pejića. Na pitanja o konkretnim slučajevima ubojstava na Ovčari, Pejić nije htio odgovarati. Umjesto toga, optužio nas je da mi, kao Hrvati, imamo predrasude prema Srbima. U SMS porukama napisao je i da normalno dolazi u Vukovar, koji naziva i svojim gradom.

Tvrdio je i kako se preko priče o zločinu na Ovčari izvlače neki novci. Kada smo ga zamolili da nam pojasni svoje optužbe, odgovorio je uvredama, koje se mogu protumačiti i kao govor mržnje. Neovisno o komunikacijskim teškoćama, zamolili smo ga da nam iznese svoju stranu priče ili pošalje dokaze za neke od svojih tvrdnji. Nakon toga, više nam nije odgovarao na poruke.

Ipak, to ne znači da je ova priča završena. Naime, u nedjeljnom broju dnevnih novina “24 sata” izašlo je potresno svjedočanstvo Jasne Perak, koja još traga za bratom Damirom.

“Brata Damira navodno su ubili kod hangara. Prije deset godina, na suđenju za Ovčaru u Beogradu jedan od optuženika rekao je da je mog brata na Ovčari ubio i zlostavljao susjed iz ulice. Taj čovjek je potom uhićen i ispitan. Prvo to nije htio priznati, ali je potom navodno sve priznao i točno opisao što je radio mom bratu. Nije nikad za to osuđen jer je navodno postao svjedok pokajnik. On godinama već živi u Engleskoj, ima njihovo državljanstvo, naša država mu je obnovila kuću u Vukovaru i onamo ponekad dođe. Iz naše ulice na Ovčari je ubijeno još petero ljudi“, izjavila je Jasna Perak za 24 sata.

Ovaj članak, u digitalnom izdanju, prenio je na svojoj Facebook stranici i Nikola Kajkić, koji je u kratkom osvrtu na tekst potvrdio kako je “susjed iz ulice, koji je navodno mučio i ubio brata Jasne Perak”, upravo Milorad Pejić.

Neovisno o političkim stajalištima i pomirbenim i pacifističkim porukama pojedinih predsjedničkih kandidata, notorna je činjenica da su procesi za ratne zločine nad Hrvatima na području Vukovara, doživjeli pravi fijasko u Srbiji. Takav epilog mogao se i očekivati, s obzirom na zataškavanje uloge JNA i KOS-a u masakrima branitelja, civila i ranjenika. Zbog sudjelovanja u zločinu na Ovčari, osuđeno je ukupno deset izravnih počinitelja zločina. Većina njih, nalazi se, ili će se uskoro naći na slobodi.

U masovnim ubojstvima i mučenjima na Ovčari, kao i u hangarima Veleprometa, sudjelovale su stotine zločinaca. Među njima i onih koji danas normalno žive u Hrvatskoj. I zato, kada se govori o tome, kako je došlo vrijeme da se Vukovar treba okrenuti budućnosti, neki bi se trebali zapitati – kakva je budućnost koja prašta zločin? Zbog svega toga, pozdravljamo interes medija za temu neprocesuiranja počinitelja i nalogodavaca zločina na Ovčari. Nadamo se, kako svatko tko je počinio zločin, neće imati svog mira, neovisno o tome gdje živi i čije državljanstvo posjeduje.

Autor: Marin Vlahović/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PADATI ĆE SNIJEG: Dunja Mazzocco Drvar objavila kada se može očekivati u Hrvatskoj
>>> NASTAVLJA SE OBRAČUN: Plenković raspustio četiri HDZ-ova ogranka u Vukovarsko-srijemskoj županiji
>>> Matija Babić izvrijeđao vjeroučitelja koji je oduševio Hrvatsku: Ti nisi učitelj, ti djeci ispireš mozgove
>>> DIJELITE DA SE ISTINA SAZNA – PREŠUĆEN BRUTALAN NAPAD U VUKOVARU! Mladića pretukla dvojica maskiranih napadača
Komentari

Komentari