HRT ŠUTNO POZNATU VODITELJICU: Kažu da žele mlađe! Nisam ni slutila da će to biti moje zadnje pojavljivanje na ekranu…

Podijeli

Poznata HRT-ova urednica i novinarka Ljiljana Saucha više neće voditi ‘Vijesti iz kulture’. Saucha je vijest o promjeni na Prisavlju objavila na svom Facebook profilu.

– Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam saznala da ViK više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu!, napisala je urednica na Facebooku i nastavila:

– Sve je to ‘novo normalno’ jer imam do mirovine još 14 mjeseci!

U post scriptumu je još dodala i ovo:

– Ovo je za stotine od mojih gotovo 4000 Facebook prijatelja koji me više neće moći vidjeti kao urednicu i voditeljicu. Vama svima koji ste pratili emisiju – hvala!

image

Status Ljiljane Sauche

Facebook/Ljiljana Saucha

S HRT-a se zasad nisu oglasili o razlozima odlaska Sauche s voditeljske pozicije, koji koincidira s početkom nove jesenske programske sheme.

Bogata karijera

U bogatoj Sauchinoj biografiji na HRT-ovim internetskim stranicama stoji kako je vodila serije Programa za djecu Moja ulica, Nedjeljno prije podne za djecu, Ljiljana i ostali, zatim radila u razmjeni domaćeg programa te kao novinarka u Zagrebačkoj panorami.

U Mozaičnom programu je od 1984. novinarka, voditeljica i jedna od urednica (Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas). Također, bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna, a i voditeljica TV aukcije.

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti.

Od 2011. u redakciji je kulture.

Život u katedrali

Uz Ljiljanu Sauchu se povezuje i jedan kuriozitet manje poznat široj javnosti. Naime, Saucha je kao dijete s roditeljima jedno vrijeme živjela u Zagrebačkoj katedrali. Njezinom ocu ponuđeno je da bude zvonar i dođe živjeti u katedralu.

– To je osiguravalo siguran dom i lišavalo plaćanja najma. Za taj dodatni posao nije bio plaćen, trebao je voditi računa o zvonjenju i čišćenju katredrale u kojemu smo sudjelovali svi, a pomagala nam je šira obitelj i prijatelji, rekla je Saucha prije nekoliko godina za Jutarnji.

– Unutra je hladno, neugledno i nekomforno, ali bilo je naše i bili smo svoji, nikome nismo morali polagati račune šest godina koliko smo tu živjeli, do mog polaska u školu, u lipnju 1963., rekla nam je tada Saucha.

Nakon što je objavila da više neće voditi Vijesti iz kulture, njezini prijatelji na facebooku napisali su joj mnoštvo komentara podrške.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZABORAVITE NA MASKE I DEZIFICIJENS: Markotić je pronašla najbolji proizvod koji će vas zaštiti od korone
>>> JE LI BAŠ MORALO BITI TAKO? Iscurila prava istina, evo zašto Ivan više ne igra za Hrvatsku – imao je uvjet…
>>> NUDE LI AMERIKANCI STVARNO HRVATSKOJ F-16 PO TOJ CIJENI? Evo koliko navodno traže za njih!
>>> SCENA PRED TRGOVINOM U SPLITU ZAPANJILA KUPCE: ‘Čovjek u kolicima preklinje za koju kunu. Nakon par minuta, nastupa šok’
Komentari

Najnovije