Petak, 21 veljače, 2020

HOS-ovac odgovorio Plenkoviću: “Mogli smo biti u Bruxellesu ili podrumu…. bili smo gdje je trebalo biti”

HOS-ovac iz Kutina i vukovarski branitelj, komentirao je izjave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu.

Na premijerovu izjavu da je “grb problematičan”  i da su u Jasenovcu “mogli staviti ploču bez grba i da problema ne bi bilo”, HOSovac je odgovorio.

“Mogli smo biti u Bruxellesu ili podrumu… Bili smo tamo gdje je trebalo biti. A sad ostavite naše poginule, nestale, umrle i preživjele na miru.”

Njegov post odgovor je premijeru Plenkoviću koji je na tu temu u Nacionalu rekao:

“To je tema za koju sam zadužio Ministarstvo uprave da napravi dubinsku analizu. Tu situaciju moramo zakonski urediti i praksu ujednačiti. Ta ploča nije poput onih koje su 2004. postavljene istaknutim pripadnicima ustaškog režima. Ovo je ploča za 11 hrvatskih branitelja koji su poginuli u dobi od 20 do 38 godina života. Jedino je grb problematičan. Treba otvoriti ozbiljne razgovore s predstavnicima HOS-a kako bi se našlo rješenje tog problema”, kazao je Plenković dodavši da su u Jasenovcu mogli staviti ploču bez grba i da problema ne bi bilo.

>>>Plenković smatra da bi HOS-ovci sami trebali promijeniti grb jer je problematičan

Upitan smatra li provokacijom što je ploča postavljena točno na zgradi gdje je bilo ustaško zapovjedništvo naveo je kako pokušava razabrati što iza svega toga stoji, ali i da nije siguran koliko je sve bilo spontano i slučajno, a koliko stvar namjere.”

Komentari

Komentari