Utorak, 4 kolovoza, 2020

HNS PROVOCIRA RASPAD VLADE: Ako Plenković ne reagira na Penavu….

Nakon Plenkovićeve rekonstrukcije Vlade mir je nakratko kupljen, no odnos HDZ-a i HNS-a, kao okosnice parlamentarne većine, ubrzo bi se mogao naći pred novim iskušenjima.

Nije nezamislivo da HNS na jesen, nakon što u potpunu primjenu u škole uđe kurikularna reforma, napusti Vladu i pokuša se pripremiti za buduće parlamentarne izbore.

Uostalom, iz HNS-a najavljuju novi udar na HDZ nakon što su tražili odlazak Lovre Kuščevića i sugerirali širu rekonstrukciju Vlade. Riječ je o tome da će prozvati Ivana Penavu, HDZ-ova gradonačelnika Vukovara, zbog, kako su rekli, nepoštovanja odluke Ustavnog suda o pravima manjina u Vukovaru.

“Pričekat ćemo da vidimo hoće li Plenković reagirati, ali više nećemo čekati četiri tjedna kao u slučaju Kuščević, ako ne bude, onda će se HNS oglasiti i reći da Penava mora poštovati odluku Ustavnog suda” rekao je za Večernji list izvor iz vrha HNS-a.

Penava je i Plenkoviću vrlo delikatan slučaj zbog Vukovara pa svako diranje HNS-a u vukovarskog gradonačelnika za Plenkovića može imati ozbiljne posljedice.

Komentari

Komentari