Nedjelja, 5 travnja, 2020

HDZ-ova zastupnica Glavak o Pupovčevom ispadu: ‘Možemo razumjeti motive izgovorenog’

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak osvrnula se u četvrtak na saborsku raspravu tijekom koje se mogao čuti rječnik neprimjeren saborskoj govornici, poručivši kako bi podjele, govor mržnje i prozivanje drugih i drugačijih trebalo zajednički osuditi.

U sinoćnjoj raspravi o referendumskim inicijativama SDSS-ov Milorad Pupovac nazvao je HRAST-ovog Hrvoja Zekanovića i njegove istomišljenike “neostvarenim, neiživljenim pederima u moralnom i svakom drugom smislu riječi”, a Zekanović je danas izjavio kako mu je žao što Pupovac zajedno sa svojim istomišljenicima nije 1995. godine na traktorima pobjegao u Beograd.

“Neprimjerenim držimo, iako možemo razumjeti motive i pozadinu izgovorenog, za jučerašnjeg istupa u Saboru kolege Pupovca i jednako je nisko i neprimjereno bilo kvalificiranje kolege Zekanovića. To nema veze s političkom strašću”, poručila je Glavak u stanici za slobodni govor.

Apelirala je na odgovornost svih dionika u politici i javnom prostoru za izgovorenu riječ.

“Mi sami kao da ne držimo do najviših vrijednosti – odgovornosti, poštivanja, razumijevanja. Politički prostor ostao je premrežen etiketiranjem, a povremeno prelazi u govor mržnje s najviših političkih pozicija u zemlji. Zašto to činimo i produbljujemo podjele”, pitala se Glavak.

Djelovanje svih aktera, poručila je, mora biti usmjereno na promicanju dostojanstva svakog čovjeka, a ne na raspirivanje mržnje i nesnošljivosti.

Pupovac (SDSS) o neostvarenim Hrvatima i neiživljenim pederima

Podsjetimo, u jučerašnjoj raspravi o vjerodostojnosti potpisa referendumskim inicijativama, Milorad Pupovac u ime Kluba zastupnika SDSS-a kazao je da je bilo grešaka u vezi s referendumskom inicijativom, ali ne tijekom brojanja, nego tijekom kampanje i prikupljanja potpisa. Ustvrdio je da je upitno kako su se i gdje skupljali potpisi i kojim su se sredstvima služili u kampanji. Smatra da se u kampanji širila mržnju i naveliko i naširoko obmanjivalo ljude i prodavalo maglu.

“Potpise su skupljali ispred crkvi, vukući ljude za rukav, govoreći potpišite protiv Pupovca.”

“Nije ih stid što su potpisivali djecu i umrle. Produžili su i referendumsko vrijeme nakon isteka roka. Da je država radila svoj posao, vi koji danas prozivate državu bili biste manji od makova zrna, zajedno s onima koji su organizirali referendumsku inicijativu.”

“Referendum ima za cilj dolaska na vlast pomoću priče o suverenosti”, smatra Pupovac.

“Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pederi, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pederi! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Bruxellesu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu.” Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) NEĆETE VJEROVATI ŠTO JE PUPOVAC IZVALIO U SABORU: Vrijeđao Hrvate i izrugivao katolike!
>>> OPET STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, VAKULA SE OGLASIO NA RIJETKO VIĐEN NAČIN: Izgleda da ćemo ovu veljaču dobro zapamtiti
>>> LUKA MODRIĆ JE OPET KRALJ: ‘Da nije bilo njega, Ajax bi nas žive pojeo!’
>>> VRAČAJU SE: BiH će preuzeti svoje građane koji su zarobljeni kao pripadnici IS-a
Komentari

Komentari