Srijeda, 5 kolovoza, 2020

NA GROBLJU MIRA NA BILAMA: Obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja Hrvata

Prigodom Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH, obilježit će 72. obljetnicu velikog stradanja hrvatskog naroda i organiziranjem komemoracije za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata na Spomen području „Groblje mira na Bilima“, na platou između Mostara i Širokog Brijega, u subota, 19. kolovoza 2017. godine u 12 sati, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kulturno glazbeni program, kako je priopćeno iz HNS BiH,  počinje u 11:30 sati, program komemoracije počinje svetom misom u 12 sati na „Groblju mira“, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području.

Misno slavlje predvoditi će fra Miljenko Šteko, Provincijal hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Nakon Svete mise uslijedit će  pokop zemnih ostataka 111 neidentificiranih žrtava iz Drugoga svjetskog rata i poraća.

U nastavku komemoracije uslijedit će pozdravni govori i polaganje vijenca, a po završetku pokrovitelj Hrvatski narodni sabor poziva na prigodno druženje.

Organiziran je i prijevoz za obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda iz Mostara i Kruševa. Prijevoz s Rondoa do Bila je u 10 sati, a iz Kruševa sat ranije u 9 sati./HMS/

Komentari

Komentari