Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

Gradonačelnik Dubrovnika: ‘Turistički rezultati su katastrofalni, u kolovozu trebamo jednu stvar‘

Uz vrućine, Hrvatska i Europa spremaju se za još jedan vikend i smjenu turista. Odlaze i dolaze, ali ne i na jug Hrvatske.

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, grada najpogođenijeg korona krizom, za Dnevnik Nove TV rekao je da se na samom kraju srpnja u Dubrovniku odmara 8800 gostiju.

– To je 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Kako bi se pokazala dramatičnost situacije – lani su na današnji dan u Dubrovnik sletjela 154 aviona, a danas 55. Prošle godine je na današnji dan došlo 16.500 gostiju, a ove godine samo 2400. Dubrovnik uistinu bilježi katastrofalne turističke rezultate – otkrio je Franković.

Na pitanje što bi za Dubrovnik značilo ako i kolovoz bude loš poput srpnja, gradonačelnik kaže kako bi kolovoz mogao biti dobar.

– Potrebno je da nam avionske linije ostanu i ako to tako ostane, ako nas se ne uvede u karantenski sustav od strane naših prioritetnih tržišta, Dubrovnik će preživjeti ovu godinu – izjavio je.

Dodaje da se Dubrovnik priprema i za najcrnji scenarij.

– U procesu smo ishođenja kreditnog zaduženja u iznosu od 100 milijuna kuna kako bi pomogli svima onima koji iznimno trpe, a to je dubrovačko gospodarstvo – rekao je za Dnevnik Nove TV.

Franković zaključuje da Dubrovnik ”više nikad ne smije biti monokulturni grad koji ovisi isključivo o turizmu”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MUP raspisao tjeralicu za Delijom koji urinira na zastavu RH i spomenik braniteljima
>>> HDZ-ovka na Facebooku objavila fotografiju Ante Pavelića: ‘Da nam je barem on bio 90-ih…’
>>> BRANITELJI IZBEZUMLJENI! Mladi Srbi iz Trebinja uništili spomenik hrvatskim herojima?
>>> Unutarnja kontrola utvrdila: Polcijska službenica je pucala u 30-godišnjaka iz opravdanih razloga
Komentari

Komentari