Petak, 7 kolovoza, 2020

Fra Mario Knezović: Posušje spomenikom ne slavi ustaštvo nego Hrvatsku i BiH

 

Zapravo je nevjerojatno kako su mediji nasjeli na lažnu (Fake News) povodom objave članka na više portala o postavljanju spomenika u selu u BiH kod Posušja, kako pišu, u obliku Velike Hrvatske, napisao je fra Mario Knezović u demantiju zbog zlonamjernih napisa u pojedinim portalima.

Time su, zapravo, ti portali i kritičari grubo prekršili međunarodno priznate i uspostavljene granice tih država. Na spomeniku je prikazan zemljovid Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kazao je fra Mario Knezović.

Jasno vidljiva granica

Na spomeniku, to se jasno vidi kad se dođe na mjesto gdje je postavljen, kao i na fotografijama, ucrtana je u kamenu jasno vidljiva granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, istaknuo je

Osim toga, dodaje Knezović, vidljivo je da tu nema posizanja ni za čijim teritorijima jer spomenik isključivo obuhvaća trenutne, legalne, međunarodno priznate granice ove dvije države. Oni koji si umišljaju da nešto znaju valjda toliko znaju da Istra i Sjeverno primorje nisu bili u sastavu NDH.

Po toj logici sve zemljopisne i druge karte u našim školama, prometu, javnim mjestima, institucijama, su karte Velike Hrvatske jer se na svima prikazuju skupa Hrvatska i BiH. Čudim se da se novinari tih portala nisu informirali nego su površno vijest prenijeli i još površnije zaključke donijeli.

Također su uz to ti zlonamjerni i neinformirani portali prikačili stotine puta demantirane podvale i laži kako sam ja poznat po širenju loših stavova o Muslimanima. Odakle im to?

Molim ih da pronađu među brojnim mojim člancima i nastupima te napise ili izjave koji bi širili mržnju prema nekom narodu i Muslimanima i neka ih objave!?

Također su uz to prikačili kako sam bio organizator nekakva turnira na kojem je nastupila ekipa „Crna Legija“. Niti sam bio organizator, ni suorganizator ni inicijator. To je već prošle godine prihvaćeno kao demanti. Bio sam samo djelitelj nagrada i ne znajući tko će pobijediti, ni kako se ekipe zovu.

Pozivam te medije da dođete na lice mjesta i sami se uvjere kako su u javnost odaslali lažnu vijest i obmanuli javnost.

Umjesto da su povukli temu kako je moguće da je 25 mladića iz toga maloga sela bez suda i osude ubijeno, oni stvaraju senzacionalističke vijesti koje nemaju poveznice sa istinom i stvarnim događajima.

Dakle, nit je prikaz na spomeniku Velika Bosna i Hercegovina, niti je Velika Hrvatska, nego zemljovid tih dviju država u kojima su živjeli i izginuli poginuli. To je jedina istina, zaključio je fra Mario Knezović.

Kamenjar.com naravno nije sudjelovao u plasiranju zlonamjernih objava, a sve one koji jesu, fra Mario je pozvao da sada prenesu i ovu objavljenu Istinu.

P.s. U prilogu su fotografije (idejni nacrt i izvedba) koje najbolje demantiraju objavljene laži!

Komentari

Komentari