Petak, 10 srpnja, 2020

Emocije koje nikad ne prestaju, Zlatko Dalić: ‘Obiteljski sam čovjek, nemam potrebu trčati za novcem’

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, kovač hrvatskog srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, Zlatko Dalić, do kraja će života, baš kao i većina Hrvata, pamtiti 2018. godinu. Najveću godinu hrvatskog nogometa u povijesti. O uspjehu Vatrenih na SP-u u Rusiji bez sumnje govorit će se sve dok je hrvatske države.

U godini koja je pred nama, 2019., pred Dalićem i Vatrenima novi je cilj, izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2020. u konkurenciji Walesa, Slovače, Mađarske i Azerbajdžana. Naravno, u takvoj skupini Hrvatska je favorit i kroz kvalifikacije koje počinju za nekoliko mjeseci Vatreni bi trebali proći bez ogrebotina. Dalić, dakako, ima ambicija i želju vratiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Split, no, to neće ovisiti samo o njemu. Najprije za isti stol moraju sjesti čelnici Hajduka i čelnici HNS-aDavor Šuker je najavio takvu mogućnost, no, isto je tako jasno poslao poruku – HNS neće pristati na ultimatum s Poljuda.

Jesu li se slegle emocije pet mjeseci nakon nezaboravnog SP-a?

”Nisu se slegle niti će se ikad do kraja slegnuti. Svako malo me neki detalj podsjeti na Mundijal, na Rusiju, na srebro, na slavlje, doček… I opet me prođu trnci”, rekao je Dalić u razgovoru za 24 sata.

Kako izbornik uspijeva odoljeti brojnim ponudama poslije Svjetskog prvenstva, zainteresiranih ima? Kaže, recept je jednostavan…

”Znate da sam obiteljski čovjek, da sam sedam godina bio vani, sedam godina bez Božića u krugu obitelji, bez odmora, bez ljeta, mora… Više nemam potrebu trčati za novcem, lijepo mi je u Hrvatskoj i zasad ostajem tu. Dokad, to ćemo vidjeti…”

Želje izbornika u privatnom životu?

”Samo zdravlje za obitelj i sebe, sve ostalo će doći.”

Što Dalić želi reprezentativcima, našim Vatrenima koji su tijekom godine na izmaku proslavili hrvatski sport?

”Njima želim da ostanu zdravi i da imaju što bolju minutažu. Što ih je više u konkurenciji, to je i meni draže, jer je to znak da smo jači…”, poruka je izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Komentari

Komentari