Foto: Photospin

Đumbir, med i limun – fantastični trio za jak imunitet i vitku liniju

Podijeli

Đumbir, med i limun kao lijek su svoju učinkovitost pokazali davnih dana. Ove tri namirnice gotovo svatko ima kod kuće, a mi vam otkrivamo kako ih najbolje iskoristiti.

Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijem, manganom, bakrom, magnezijem i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom pruža našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”. Tradicionalno se koristio kao lijek protiv grlobolje jer ima zagrijavajuća svojstva.

Ima ljutkasti okus, a mirisom podsjeća na citruse. Osim toga, đumbir je dokazani lijek protiv mučnine jer potiče rad crijevnih mišića i proizvodnju sline, piše WebMD. Koriste li se đumbir, med i limun za mršavljenje? Đumbir, med i limun u kombinaciji imaju snažno energetsko djelovanje koja pomaže u procesu zdravog mršavljenja i topljenja suvišnih kilograma.

Međutim, to nisu čarobne namirnice i bez pravilne prehrane i tjelovježbe neće doći ni do mršavljenja. Prije nego se bacite na kombiniranje đumbira, meda i limuna, bitno je napomenuti nekoliko ključnih stavki vezanih uz namirnice. Kada kupujete med, dajte prednost domaćim proizvođačima jer su vrlo značajna odstupanja u kvaliteti, koja je vrlo bitna.

Također, med u vrućoj tekućini gubi svoja svojstva i uvijek ga je potrebno stavljati u mlaku tekućinu. Ako nemate pristup domaćem limunu, uvijek mu prethodno skinite koru ili ga jednostavno iscijedite, kako pesticidi, koji se obično nalaze u kori, ne bi dospjeli u vaš pripravak.

Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> DRAMA U BIJELOJ KUĆI: Trump povukao neočekivani potez i to preko Twittera
>>> OPA, OTKRILO SE: Neki mediji već hvale Bidena a znate li što je radio kao 37-godišnjak u Jugoslaviji?
>>> Djelatnik McDonald’sa otkrio tajnu: Koju god veličinu pića naručili – dobijete isto!
>>> Usred noći američki helikopteri sletjeli u Zagreb, u pomoć pozvali i specijalce iz Lučkog
>>> OPREZ! HAKOM UPOZORAVA: Ako ste dobili ovakav mail, nemojte nasjedati!
Komentari

Najnovije