SKUPINA Dubioza kolektiv održala je koncert u novogodišnjoj noći na šibenskoj Poljani pred 10 tisuća ljudi. Priznajem.hr prvi je objavio fotografiju na kojoj član grupe Brano Jakubović pozdravlja srpskim pozdravom –  s tri podignuta prsta. Nismo trebali dugo čekati i dobili smo znakovit odgovor, ”Priznajem, jesam, podigao sam tri prsta, usred Šibenika”

 

Jakubović je danas na službenoj Facebook stranici Dubioze kolektiv objasnio što su značila njegova tri prsta:

Ovih dana se na nekoliko portala pojavila slika na kojoj jedan od članova Dubioza kolektiva pokazuje tri prsta u Šibeniku. Pošto su to bili moji prsti, a vidim da se neki ljudi jako nerviraju, odlučio sam da napišem par rečenica o tome jer me do sada niko nije ništa pitao, a i što bi, kada tri prsta uvijek samo jedno znače.
 
Priznajem, jesam, podigao sam tri prsta, usred Šibenika. Zašto sam to uradio? Odgovor, nažalost, neće biti nimalo seksi za dalju raspravu. Podigao sam tri sporna prsta da bih odgovorio na pitanje jednog od naših tehničara, koji je iza kamere u prolazu pitao: “U koliko sati idemo u hotel?”
 
Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima “normalizam”, u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto…. I sve je OK dok nisi pakšu.

Izgovor sličan objašnjenju zagovornika nacizma koji je se pravdaju da udginutu desnicu ne dižu na naci pozdrav nego pokazuju koliko je narastao kukuruz.

Debilno objašnjenje kojim je kojim je Brano Jakubović pokazao  da nije ni Hrvat ni Srbin ni Bošnjak; ni gej ni strejt nego je upravo ono što prezire. I to bez šatre nego punim imenom  –  ŠUPAK.

Očito smo isprovocirali ne baš popularan odgovor među njihovim pristašama. Na post su dobili tek 700 ”sviđa mi se” a stranica im broji gotovo 500 000 članova.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!