Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

Drago Krpina podržao Penavu: ‘Ostanite dosljedni i uspravni’

“Svakom razumnom je jasno da nije sporna ćirilica kao pismo (pismo kao takvo nema čemu biti krivo). Sporna je simbolika koja se u Vukovaru, razumljivo povezuje s tim pismom i koja će još dugo biti sol na još uvijek žive rane Vukovaraca. Gospodinu Penavi želim da ostane uspravan i dosljedan. Činovnicima koji mu od vremena do vremena priprijete iz svojih otmjenih zagrebačkih salona, usprkos”, ističe Drago Krpina, u podršci vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi nakon što je u petak Penava na sjednici Gradskog vijeća poručio da se nisu stekli uvjeti za veća prava Srba u Vukovaru.

Uslijedio je incident kada mu je nakon toga vijećnik SDSS-a darovao Statut Grada ispisan na ćirilici. Penava ga je bacio na pod i nazvao to činom agresije. Vukovarsko vijeće na kraju je odbacilo povećanje prava srpskoj nacionalnoj manjini i naglasilo da je “apsolutno ispoštovana odluka Ustavnog suda”.

Poruku Draga Krpine, bivšeg zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a ‘Dr. Franjo Tuđman’, prenosimo u cijelosti:

GOSPODINE PENAVA, OSTANITE DOSLJEDNI I USPRAVNI

Današnji postupak gospodina Ivana Penave, vukovarskog
gradonačelnika, posve mi je razumljiv. Riječ je o spontanoj reakcije na očito unaprijed smišljenu i pripremljenu provokaciju u kojoj nije teško prepoznati rukopis tugolikog manipulatora iz Donjih Ceranja. Nažalost, hrvatska je javnost naviknuta na kalkulantstvo većine aktualne hrvatske političke „elite“ pa nije čudo što ovakve spontane reakcije djeluju neobično. Salonske poruke iz Zagreba od strane onih koji svoju političku misiju ne mogu zamisliti bez spomenutog Ceranjca posve su deplasirane. Svakom razumnom je jasno da nije sporna ćirilica kao pismo (pismo kao takvo nema čemu biti krivo). Sporna je simbolika koja se u Vukovaru, razumljivo povezuje s tim pismom i koja će još dugo biti sol na još uvijek žive rane Vukovaraca. Gospodinu Penavi želim da ostane uspravan i dosljedan. Činovnicima koji mu od vremena do vremena priprijete iz svojih otmijenih zagrebačkih salona, usprkos.

Komentari

Komentari