Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

“Sve je bio dobar san” ‘zagrijavanje’ za početak Vukovar film festivala

U sklopu zagrijavanja pred 11. Vukovar film festival u nedjelju će u Hrvatskom domu Vukovar biti prikazan film pod nazivom “Sve je bio dobar san”, najavili su iz udruge dr. Ante Starčević koja je i producirala taj dokumentarac  o Francuzu Jean Michel Nicolieru koji je kao dragovoljac došao braniti Vukovar 1991. godine.

Film je prema planu trebao biti prikazan na terasi Agencije za vodne putove ali je radi vremenskih neprilika prebačen u Hrvatski dom. Projekcija filma započinje u 20.30 sati. Ulaz je slobodan.

Producent filma Antun Ivanković ističe kako se radi o potresnom dokumentarcu te podsjeća kako je nakon sloma obrane Vukovara Nicolier odveden iz vukovarske bolnice, zatočen na Ovčari gdje je i ubijen. Film o dolasku Nicoliera u Hrvatsku, borbi na prvoj crti bojišnice i smrti govori kroz pogled njegove majke Lyliane Fournier.

Ivanković navodi i kako će nekoliko uvodnih riječi o filmu, prije njegove projekcije u Hrvatskom domu, gledateljima reći i redatelj filma Branko Ištvančić. (Hina)

Komentari

Komentari